Κυριακή 17.10.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μυτιλήνη: «ΠΟΛΕΜΟΣ» στην πλατεία Σαπφούς- ΜΑΤ, δακρυγόνα, πετροπόλεμος, ξύλο, κυνηγητό….- Αναβρασμός και επεισόδια και στην Μορια

22.04.2018 /

Μεγάλη ένταση επικρατεί αυτήν την ώρα στην πλατεία Σαπφούς.

Σκηνές που δεν έχει ξαναζήσει η πόλη τα τελευταία χρόνια εξελίσσονται στη Μυτιλήνη. Μεγάλη ομάδα πολιτών με κυρίαρχα στελέχη του ακροδεξιού χώρου και οργανωμένους οπαδούς ποδοσφαιρικής ομάδας επιτίθενται σε ομάδα προσφύγων, κυρίως από το Αφγανιστάν που για πέμπτη μέρα έχει καταλάβει την πλατεία Σαπφούς.

Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες που πλέον είναι στην πλατεία περισσότεροι από τις άλλες μέρες, αφού σε ενίσχυση των όσων βρισκόταν εκεί κατέβηκαν και άλλοι από τον καταυλισμό της Μόριας, σχημάτισαν τριπλές κυκλικές ανθρώπινες αλυσίδες προκειμένου να αμυνθούν, ενώ έβαλαν στο κέντρο τους γυναίκες και παιδιά που συμμετέχουν στην κινητοποίηση.

Ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας παρατάχθηκαν μεταξύ των πολιτών και των προσφύγων και μεταναστών, ενώ μια ακόμα διμοιρία των ΜΑΤ περικύκλωσε τους μετανάστες. Σε ενίσχυση των τελευταίων έσπευσαν και πολίτες του αριστερού και του αντεξουσιαστικού χώρου καθώς και ομάδα αλληλέγγυων. Οι επιτιθέμενοι πολίτες πετάνε μπουκάλια νερό προς τη μεριά των προσφύγων και κατά διαστήματα επιχειρούν να διασπάσουν τις αστυνομικές δυνάμεις και να φτάσουν στους πρόσφυγες. Μάλιστα για να αντιμετωπιστούν κάποια στιγμή χρησιμοποιήθηκαν και χημικά εκτός της συνήθους μεθόδου της απώθησης που χρησιμοποιεί η Αστυνομία.

Ομάδα πολιτών έκανε ένα μεγάλο ντου προς τα ΜΑΤ και τους μετανάστες με αποτέλεσμα να γίνει ένας χαμός..

Οι μετανάστες ξεσηκώθηκαν, έπεσε πολύ ξύλο, έπεσαν δακρυγόνα και μέχρι αυτήν την ώρα συνεχίζονται οι αψιμαχίες.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι αναβρασμός και επεισόδια έχουμε και στην Μορια, όπου μετανάστες προσπαθούν με κάθε τρόπο να κατέβουν στην πλατεία Σαπφούς για ενίσχυση των καταληψιών

Επισημαίνεται, τέλος, ότι όλα ξεκίνησαν περίπου στις 8 το βράδυ αμέσως μετά την καθιερωμένη από στρατιωτικό άγημα υποστολή της σημαίας σε παρακείμενο στην πλατείας Σαπφούς χώρο. Εκεί είχε συγκεντρωθεί μεγάλος αριθμός πολιτών ως ένδειξη συμπαράστασης στους κρατούμενους στις τουρκικές φυλακές Έλληνες στρατιωτικούς. Αμέσως μετά το τέλος της τελετής η μεγάλη πλειοψηφία των συγκεντρωμένων αποχώρησε και περίπου 200 άτομα κινήθηκαν προς την πλατεία προκειμένου να απαιτήσουν την εκκένωση της από τους πρόσφυγες και τους μετανάστες.

Αυτή τη στιγμή στην πλατεία Σαπφούς έχει σπεύσει ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος ψάλλει τον εθνικό ύμνο.

Lesvosnews.gr,emprosnet.gr,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Οργανωμένη ομάδα ακροδεξιών εντός των διαδηλωτών άναψε φωτιά σε κάδο εναντιον ματ και προσφύγων μετά από σειρά ρίψης φωτοβολίδων. Η αστυνομία τους απώθησε χωρίς να επέμβει δραστικά.Και η Πυροσβεστική παρούσα.Ακόμα σε ένταση η πλατεία Σαπφούς

Gepostet von ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ am Sonntag, 22. April 2018