Κυριακή 25.09.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μύκονος: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα ναρκωτικών – Είχαν ναρκωτικά για όλα τα βαλάντια

03.09.2022 /

Στα χέρια των ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών έπεσαν τα μέλη μιας σπείρας που διακινούσε διάφορα είδη ναρκωτικών ουσιών στη Μύκονο.

Ειδικότερα, συνελήφθησαν τρεις Αλβανοί, ηλικίας 25, 27 και 32 ετών, μόνιμοι κάτοικοι του νησιού, οι οποίοι ήταν σεσημασμένοι.

Δράση σε όλο το νησί

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, οι συλληφθέντες διακινούσαν κοκαΐνη, κάνναβη και κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη σε όλο το νησί.

Μάλιστα, είχαν στη διάθεσή τους ναρκωτικά για όλα τα… πορτοφόλια, τα οποία κατάφερναν να τα διακινούν σε ξενοδοχεία, κέντρα διασκέδασης, μέχρι και σε παραλίες!

Όσο για τους χώρους απόκρυψης και αποθήκευσης των ναρκωτικών, τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν πέτρινες μάντρες, σωλήνες υδρορροής, σακιά ζωοτροφών ή τα έθαβαν στο χώμα. 

Από την έρευνα των ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών διαπιστώθηκε ότι διέθεταν κοκαΐνη από 70 έως 150 ευρώ το γραμμάριο, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη έως και 80 ευρώ το γραμμάριο, ενώ μέχρι 20 ευρώ την ακατέργαστη κάνναβη.

Διακριτοί ρόλοι

Όπως αναφέρουν πηγές της ΕΛ.ΑΣ., στην οργάνωση υπήρχαν διακριτοί ρόλοι.

Ο 27χρονος, που ήταν ο αρχηγός της σπείρας, είχε επιφορτιστεί με την ανεύρεση και προμήθεια ποσοτήτων ναρκωτικών ουσιών, αλλά και νέων πελατών, καθώς και τη χρηματική διαχείριση.

Παράλληλα, ο 25χρονος και ο 32χρονος αποθήκευαν και διακινούσαν τα ναρκωτικά, ενώ χρησιμοποιούσαν μοτοσικλέτες για την άμεση εξυπηρέτηση των πελατών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 25χρονος που δρούσε ως «βαποράκι» εκμεταλλευόταν το γεγονός ότι εργαζόταν ως ταχυμεταφορέας στο νησί.

Είχαν κατηγορηθεί στο παρελθόν

Μετά από αστυνομικές έρευνες σε οικίες και διάφορους χώρους, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: Κοκαΐνη βάρους 15,8 γραμμαρίων, ακατέργαστη κάνναβη 7,7 γραμ, κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη 46,1 γραμ, το χρηματικό ποσό των 693 ευρώ, μοτοσικλέτα, 4 συσκευές κινητής τηλεφωνίας και πλήθος νάιλον συσκευασιών.

Έως τώρα έχουν πιστοποιηθεί 40 περιπτώσεις προμήθειας ναρκωτικών ουσιών από τους συλληφθέντες σε τρίτα άτομα, ενώ συνεχίζεται η αστυνομική έρευνα.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, ο 27χρονος και ο 32χρονος έχουν κατηγορηθεί κατά το παρελθόν ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που διέπραττε κλοπές και ο 25χρονος για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών.

Οι τρεις συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σύρου.