Πέμπτη 21.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Παραιτήθηκε μετά τον σάλο η Μυρσίνη Λοΐζου

22.03.2019 /

Την παραίτησή της από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές υπέβαλε η Μυρσίνη Λοΐζου.

Είχαν προηγηθεί δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η πρώην υποψήφια εισέπραττε παρανόμως επί 5,5 χρόνια την σύνταξη της νεκρής μητέρας της, καθώς δεν είχε δηλώσει τον θάνατό της.

Σε επιστολή της η κ. Λοΐζου παραδέχεται ότι λάμβανε παράνομα την σύνταξη της θανούσας μητέρας της, αντιτείνει όμως πως είχε δηλώσει «αμέσως» στις αρμόδιες υπηρεσίες τον θάνατο κι ότι αποπληρώνει τις οφειλές της. Αποδίδει σε γραφειοκρατικές καθυστερήσεις την μη διακοπή της καταβολής.

Παρά ταύτα έχει καταδικαστεί σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή για την εν λόγω υπόθεση, οφείλει περίπου 94.000 ευρώ στο Δημόσιο μαζί με τις προσαυξήσεις, ενώ δύο εβδομάδες πριν τις ευρωεκλογές θα δικαστεί και για άλλα φορολογικά χρέη.

Η πρώην υποψήφια κατηγορεί την αντιπολίτευση, ειδικά την Νέα Δημοκρατία για «ανθρωποφαγία» και για επίθεση στο πρόσωπό της που γίνεται σε προσωπικό αντί για πολιτικό επίπεδο.

Η κ. Λοΐζου μετέβη νωρίτερα στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες, ώστε να μελετηθεί η νομική πτυχή της υπόθεσής της και να διαπιστωθεί εάν υφίσταται νομικό κώλυμα.

«Δεν επιθυμώ να μετατοπίζεται η συζήτηση εξαιτίας μου και, συνεπώς, θέτω στη διάθεση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ την απόσυρσή μου από το ευρωψηφοδέλτιο» αναφέρει στην επιστολή της η κ. Λοΐζου.

Η κ. Λοΐζου θα δικαστεί επίσης στις 14 Μαΐου για άλλα χρέη προς το Δημόσιο, υπόθεση που η ίδια αποδίδει σε ασφαλιστικές εισφορές από ένα κατάστημα που είχε ανοίξει με τον πρώην σύζυγο της και έχει αναλάβει εξ ολοκλήρου αυτός.

Ολόκληρη η επιστολή της Μυρσίνης Λοΐζου:

«Στην προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων κάποια Μέσα Ενημέρωσης εμπλέκουν δύο ξεχωριστές υποθέσεις που με αφορούν. Η μία περίπτωση σχετίζεται με την τιμητική σύνταξη που λάμβανε η μητέρα μου, βραβευμένη και πολυγραφότατη συγγραφέας, Μάρω Λοΐζου από τον Υπουργείο Πολιτισμού. Προφανώς αναγνωρίζω ότι λανθασμένα καταβαλλόταν για κάποιο διάστημα η σύνταξη αυτή. Ωστόσο, το λάθος αυτό δεν είναι δικό μου, αφού, μετά το θάνατο της μητέρας μου, αμέσως τον δήλωσα στις αρμόδιες υπηρεσίες.

Ο λόγος που η σύνταξη συνέχισε να καταβάλλεται σχετίζεται με γραφειοκρατικές διαδικασίες, κάτι το οποίο εξ όσων γνωρίζω συμβαίνει συχνά και ταλαιπωρεί αρκετούς πολίτες.

Μάλιστα, αναγνώρισα το χρέος μου γι αυτή την υπόθεση ενώπιον του δικαστηρίου και το αποπληρώνω.

Η δεύτερη περίπτωση αφορά ένα χρέος προς την εφορία και ασφαλιστικά ταμεία ύψους περίπου 180.000 ευρώ. Το χρέος αυτό προέκυψε από την οικογενειακή επιχείρηση που διατηρούσα με τον πρώην σύζυγο μου, ο οποίος έχει δηλώσει ότι είναι διατεθειμένος να το αναλάβει εξ ολοκλήρου, αφού εκείνος ήταν ο αποκλειστικός διαχειριστής των οικονομικών ζητημάτων.

Και οι δύο υποθέσεις θα ήταν σκανδαλώδεις, εφόσον είχα προσπαθήσει να αποκρύψω ή να αποφύγω κάποια υποχρέωση μου. Αντιθέτως, έχω υπάρξει συνεπής σε κάθε διαδικασία και βρίσκομαι πάντα στη διάθεση της ελληνικής πολιτείας.

Σε κάθε περίπτωση, ο λόγος που αποφάσισα να συνταχθώ με τον ΣΥΡΙΖΑ ήταν για να ενώσω τις δυνάμεις μου ώστε να αντιμετωπίσουμε επείγοντα και σπουδαία ζητήματα που μας αφορούν όλους, και όχι μικροπολιτικά κουτσομπολιά σχετικά με την οικογένεια μου

Επειδή ακριβώς η στόχευση μου ήταν να συνεισφέρω στον αγώνα κατά της ανόδου της ακροδεξιάς, καθώς και στην ανάδειξη του κομβικού ρόλου του πολιτισμού σε αυτή τη μάχη, δεν επιθυμώ να μετατοπίζεται η συζήτηση εξαιτίας μου και, συνεπώς, θέτω στη διάθεση των οργάνων του ΣΥΡΙΖΑ την απόσυρσή μου από το ευρωψηφοδέλτιο.

Αυτό που συμβαίνει, με ευθύνη της αντιπολίτευσης, είναι η αλλαγή της ατζέντας από το πολιτικό στο προσωπικό.

Προσπαθούν να καλύψουν με αυτό τον κανιβαλισμό την έλλειψη λύσεων για την καθημερινότητα των πολιτών, την έλλειψη επιχειρημάτων απέναντι στην ακροδεξιά την οποία μάλιστα με αυτούς τους χειρισμούς τροφοδοτούν.  Αυτόν τον τακτικισμό, εγώ δε θα τον εξυπηρετήσω.

Η ανθρωποφαγία της Νέας Δημοκρατίας που εκφράζεται με συγκεκριμένες δημοσιογραφικές πένες δε θα περάσει. Όπως και ο φασισμός δε θα περάσει. Οι πολίτες δε θα επιτρέψουν να περάσει.

Ευχαριστώ θερμά τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ που με εμπιστεύτηκαν και δεσμεύομαι ότι, θα συνεχίσω να στέκομαι με όλες τις δυνάμεις μου στον αγώνα για μια πιο δίκαιη και ανεκτική κοινωνία για όλους και όλες, σε κάθε επίπεδο και σε κάθε πεδίο, είτε είναι η πολιτική, είτε είναι ο δρόμος»

Πηγή: ΣΚΑΙ