Τετάρτη 08.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Municipality Trikkaiwn Real Estate: Apartments for Rent

11.04.2017

Ρόλο μεσιτικού γραφείου με αντάλλαγμα… λίγες θεσούλες εργασίας αλλά και το τυράκι… της οικονομική ενίσχυσης της αγοράς ετοιμάζονται να αναλάβουν οι δήμοι της χώρας, μεταξύ αυτών και ο δήμος Τρικκαίων. Σαφέστατα η ενσωμάτωση προσφύγων και μεταναστών που δεν μπορεί να μένουν άλλο στα κάμπ και στα στρατόπεδα όπου σήμερα «φιλοξενούνται»… είναι ένα μεγάλο ζήτημα και πρέπει να επιλυθεί άμεσα, όχι όμως με την εμπλοκή της Τ.Α. όπου σε διαφόρους δήμους της χώρας είδαμε να κορυφώνονται ρατσιστικά φαινόμενα.

Πάντως ο δήμαρχος Τρικκαίων σύμφωνα με το γραφείο Τύπου, δείχνει να το σκέφτεται: «Συνάντηση με τον υπουργό Μεταναστευτικής Πολιτικής είχε στη Λάρισα τη Μ. Δευτέρα ο Δήμαρχος Τρικκαίων. Ο κ. Δημήτρης Παπαστεργίου συνομίλησε με τον κ . Μουζάλα, εκπροσώπους της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες και Δημάρχους από όλη τη Θεσσαλία, για την «επόμενη ημέρα» του προσφυγικού. Η βασική ενημέρωση αφορούσε στο πρόγραμμα ενοικίασης κατοικιών για πρόσφυγες, το οποίο υλοποιείται ήδη σε περιοχές της χώρας. Αυτό το πρόγραμμα ουσιαστικά προϋποθέτει το κλείσιμο μικρών κέντρων φιλοξενίας, όπως αυτό των Τρικάλων και συνακόλουθα, τη χρηματοδότηση της ενοικίασης κατοικιών. Ο κ. Παπαστεργίου επιφυλάχθηκε να δώσει απάντηση, καθώς, όπως τόνισε, σημασία έχει να συζητηθεί το όλο θέμα με την τοπική κοινωνία και, βεβαίως, στο Δημοτικό Συμβούλιο, προκειμένου να ληφθεί απόφαση. Τα πλεονεκτήματα, όμως, που υφίστανται, όπως παρουσιάστηκαν, είναι η οικονομική ενίσχυση της αγοράς από τους πρόσφυγες, αλλά και οι προσλήψεις στη μονάδα διαχείρισης του προγράμματος.
Ο κ. Παπαστεργίου χαρακτήρισε ως καλή ιδέα το πρόγραμμα, με την προϋπόθεση της συζήτησης που θα πρέπει να προηγηθεί,  για το τι θα συμβεί μετά τη λήξη των μισθώσεων κατοικιών».