Κυριακή 09.05.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μπήκε στο αεροπλάνο για Παρίσι και τελικά βρέθηκε στο… Σαν Φρανσίσκο

08.05.2017 /

Τον χειρότερο εφιάλτη ενός ξένου ταξιδιώτη έζησε μία γυναίκα, η οποία αναχώρησε από το Νιούαρκ της Νέας Υόρκης με προορισμό (όπως νόμιζε) το Παρίσι αλλά τελικά κατέληξε στο… Σαν Φρανσίσκο.
Θύμα αυτής της τραγελαφικής ιστορίας είναι η Γαλλίδα Lucie Bahetoukilae, η οποία ήθελα να μεταβεί στο Παρίσι από τη Νέα Υόρκη. Μοναδικό της πρόβλημα ότι δεν ήξερε γρι αγγλικά αλλά ένιωθε σιγουριά πως η ένδειξη «Newark to Charles de Gaulle,» στο εισιτήριό της θα την οδηγούσε αποτελεσματικά στον προορισμό της.
Όταν κάποιος υπάλληλος της United σκάναρε το εισιτήριό της στην αναγραφόμενη πύλη και μπήκε στο αεροπλάνο δεν θεώρησε πως κάτι πάει στραβά. Ακόμα κι όταν βρήκε κάποιον άλλον να κάθεται στη θέση 22C, που αναγραφόταν στο εισιτήριό της δεν φαντάστηκε πως κάτι δεν πάει καλά.
«Μία αεροσυνοδός έλεγξε την κάρτα επιβίβασης και απλά με έβαλε να κάτσω κάπου αλλού» αναφέρει η ίδια.
Κι όμως αντί να αντικρύσει κατά την προσγείωση τον πύργο του Άιφελ τελικά βρέθηκε στο Σαν Φρανσίσκο χωρίς να μπορεί να καταλάβει τι είχε συμβεί.
Η ανιψιά της Bahetoukilae, Diane Miantsoko, δήλωσε στο ABC ότι μετά την άφιξη της Bahetoukilae στο Σαν Φρανσίσκο αναγκάστηκε να περιμένει άλλες 11 ώρες για μια πτήση να την πάει στο Παρίσι, κάνοντας το 7ωρο κανονικά ταξίδι μία «οδύσσεια» 28 ωρών! Η Bahetoukilae δήλωσε ότι δεν συνειδητοποίησε ότι η πύλη της είχε αλλάξει και ότι μια απλή ανακοίνωση στα γαλλικά θα εμπόδιζε το μπέρδεμα.
Στη συνέχεια η United εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:
«Ζητούμε συγγνώμη για αυτή την απαράδεκτη εμπειρία στην επιβάτη. Όταν έφτασε στο Σαν Φρανσίσκο εξασφαλίσαμε ότι πήρε την αμέσως επόμενη πτήση για το Παρίσι και της επιστρέψαμε το εισιτήριό της Η αντίδραση των συνεργατών μας μόλις αντιληφθήκαμε τι έχει συμβεί, ήταν άμεση. Εργαζόμαστε επίσης με την ομάδα μας στο Νιούαρκ για να αποτρέψουμε κάτι τέτοιο να ξανασυμβεί».
Η United δεν έδωσε περαιτέρω σχόλια σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο η Bahetoukilae κατάφερε να επιβιβαστεί σε λανθασμένη πτήση ή αν το θέμα διερευνήθηκε περαιτέρω.
Πηγή:AirNews. gr