Δευτέρα 06.02.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Mπαργιώτας: Ανεξέλεγκτη η κατάσταση στα νοσοκομεία της Θεσσαλίας

01.11.2021

Η κατάσταση με την έξαρση της πανδημίας στη Λάρισα αλλά και σε ολόκληρη τη Θεσσαλία γίνεται πλέον εκρηκτική. Οι κλίνες covid στα πέντε νοσοκομεία της περιφέρειάς μας έχουν γεμίσει, το ίδιο και οι κλίνες ΜΕΘ-covid, παρά την επέκτασή τους κατά δέκα συνολικά στο νοσοκομείο Τρικάλων και στο πανεπιστημιακό Λάρισας.

Βαριά περιστατικά κορονοϊού εδώ και μια εβδομάδα μεταφέρονται στην Αθήνα και την Πάτρα για διασωλήνωση, ενώ υπάρχουν σχέδια για νέα επέκταση των συμβάσεων με ιδιωτικές κλινικές σε Λάρισα και Βόλο. Χθες Σάββατο είχαμε 326 κρούσματα στη Λάρισα και 207 στη Μαγνησία, ενώ οι τοπικές υγειονομικές αρχές εκφράζουν φόβους, ότι αυτή την εβδομάδα που είναι η πρώτη του Νοεμβρίου, τα περιστατικά κορονοϊού που χρήζουν νοσηλείας θα εκτοξευθούν
Ο διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής του Γενικού νοσοκομείου Λάρισας Κώστας Μπαργιώτας εξηγεί πως πλέον τα περιστατικά που έρχονται στα ΤΕΠ των νοσοκομείων, είναι σε χειρότερη κλινική κατάσταση σε σχέση με πέρυσι τέτοια εποχή στο δεύτερο κύμα, διότι αφορούν κυρίως ανεμβολίαστους που έχουν δογματικά αρνητική στάση απέναντι στην πανδημία και παραμένουν σπίτι τους μέχρι να επιδεινωθεί η υγεία τους, ενώ φαίνεται πως η μετάλλαξη δέλτα δεν αστειεύεται και πλήττει ακόμη και νέους ανθρώπους.

Την ίδια ώρα εξηγεί ότι επειδή όλα είναι ελεύθερα και η κοινωνία λειτουργεί με μία κανονικότητα που δεν υπήρχε πέρυσι με την καραντίνα, αυξάνονται και όλα τα υπόλοιπα παθολογικά περιστατικά τα τροχαία κλπ και αυτό δημιουργεί συνθήκες αφόρητης πίεσης στις εφημερίες των νοσοκομείων.

Μία λύση πλέον θα ήταν. Σύμφωνα με τον Κώστα Μπαργιώτα , ακόμη και η επίταξη ιδιωτών γιατρών, γιατί οι παθολόγοι και οι πνευμονολόγοι στο ΕΣΥ και στα νοσοκομεία είναι ελάχιστοι και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στοιχειωδώς στα καθήκοντά τους, όταν έχουν ο καθένας να περιθάλψει 80 και 90 και 100 ασθενείς με κορονοϊό. Σημειώνει τέλος πως εκδόθηκε ΚΥΑ με ισχυρά οικονομικά κίνητρα σε ιδιώτες γιατρούς με 250 ευρώ την εφημερία που είναι προς τη σωστή κατεύθυνση, γιατί είναι κρίμα να είμαστε η χώρα με τους περισσότερους γιατρούς ανά χίλιους κατοίκους στην Ευρώπη και να μην βρίσκουμε γιατρούς να μας συνδράμουν σε αυτό το τέταρτο κύμα, που αποδεικνύεται πολύ πιο δύσκολο σε σχέση με τα προηγούμενα.

 

thessaliatv.gr

Ετικέτες: ,

[fbcomments]