Σάββατο 30.09.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

To Μουσικό Σχολείο Τρικάλων σε Πρόγραμμα Αγωγής Υγείας

01.04.2015

Στα πλαίσια του  προγράμματος Αγωγής Υγείας «Ηλεκτρομαγνητική Ρύπανση: Ένας Αόρατος Εχθρός»  που υλοποιείται στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων  από  ομάδα μαθητών της Γ’ Γυμνασίου και Α’ Λυκείου, με συντονιστές καθηγητές τους εκπαιδευτικούς κ. Νικολέττα Σούλα, Πληροφορικό, την κ. Ευαγγελία Σύρρου Γαλλικών και τον κ. Χρήστο Κωστάκη, Φυσικό, η ομάδα μας υλοποίησε δύο εκπαιδευτικές επισκέψεις  οι οποίες συνέβαλαν στην εξέλιξη των εργασιών μας.

Αρχικά επισκεφτήκαμε τις εγκαταστάσεις του e-trikala. Οι υπεύθυνοι κ. Καλλή Λιάτου και κ. Βαγγέλης Κατσαρός, αφού μας παρουσίασαν τις εγκαταστάσεις, μας ενημέρωσαν διεξοδικά για το ασύρματο δίκτυο του Δήμου Τρικκαίων, για τα επίπεδα  εκπομπής ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από αυτό αλλά και για τις υπόλοιπες παρεχόμενες υπηρεσίες που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες των πολιτών και στοχεύουν στην διευκόλυνση της καθημερινότητάς τους.

Η ομάδα μας επισκέφτηκε επίσης το Διαγνωστικό Κέντρο Euromedica Γαληνός όπου ο κ. Κόντος Άγγελος πυρηνικός ιατρός, έκανε μία αναλυτική παρουσίαση για την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, παρέχοντάς μας και οπτικό υλικό, εξήγησε αναλυτικά τους κανόνες προστασίας από την ακτινοβολία και μας έδωσε πολύτιμες συμβουλές για την χρήση των αντίστοιχων συσκευών.

Ευχαριστούμε θερμά τους υπεύθυνους του e-Trikala  κ. Καλλή Λιάτου και κ. Βαγγέλη Κατσαρό καθώς και τον πυρηνικό ιατρό κ. Άγγελο Κόντο για την άψογη φιλοξενία και ενημέρωση στο κέντρο Euromedica – Γαληνός.

Η ομάδα του προγράμματος Α.Υ.

Του Μουσικού Σχολείου Τρικάλων

[fbcomments]