Πέμπτη 12.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συναυλία παραδοσιακής μουσικής στα Τρίκαλα

17.03.2015 /

Ο Σύλλογος φίλων της Μουσικής Τρικάλων και το Κέντρο Έρευνας – Μουσείο Τσιτσάνη διοργανώνουν στις 22 /03 /2015 ημέρα Κυριακή και ώρα 07.30 μ.μ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρικκαίων μεγάλη συναυλία με την ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗ (ΔΗΜΟΤΙΚΗ) ΟΡΧΗΣΤΡΑ του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης (Τ.Μ.Ε.Τ) του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

Η ορχήστρα θα ερμηνεύσει τραγούδια και δημοτικούς σκοπούς από όλες τις  περιοχές της Ελλάδας. Είναι ένα ταξίδι στις μουσικές πολλών περιοχών της Ελλάδας. Μια σύγχρονη θέαση παλιών παραδοσιακών σκοπών και τραγουδιών.  Η συναυλία θα τελειώσει με γνωστά έργα  του Βασίλη Τσιτσάνη σε διασκευή.

Τη διεύθυνση του συνόλου έχει ο επίκουρος καθηγητήςΜάνος Αχαλινωτόπουλος, ο οποίος από το 1990 και μετά αναπτύσσει μια πλούσια καλλιτεχνική δραστηριότητα που τον κατατάσσει σε έναν από τους επιφανέστερους Έλληνες μουσικούς. Έχει πολλές συνεργασίες στη δισκογραφία, στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο.  Ενδεικτικά έχει συνεργαστεί με ∆ιονύση Σαββόπουλο, Γιώργο Νταλάρα, Χάρις Αλεξίου,  Μίκη  Θεοδωράκη, Ελευθερία Αρβανιτάκη, Χρόνη Αηδονίδη, Τασία Βέρρα, Άλκηστις Πρωτοψάλτη, Αριστείδη Μόσχο κ.ά. Ανάλογες δημιουργικές συνεργασίες έχει κάνει και στο εξωτερικό με καλλιτέχνες, όπως:  Goran Brecovic,  Ara Dinkjian, Peter Kowalt,  Ocay Temiz,  Susheela Raman,  Νανά Μούσχουρη κ.ά. Δισκογραφικές παραγωγές:  Λαϊκό Κλαρίνο (1996), Υάκινθος (1998), Live in Amsterdam με τη μεγάλη ορχήστρα  Nederlands Blazers Ensemble (2004) κ.α.

Η παραπάνω εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Τμήματος Πολιτισμού και Αθλητισμού της Δ/νσης Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Τρικκαίων.

Γενική είσοδος 5 ευρώ

Προπώληση εισιτηρίων στο Δισκορυχείο και στα βιβλιοπωλεία Κηρήθρες, Τσιοπελάκου, Πανουργιά, Επιλογή.