Πέμπτη 29.02.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ηλίας Μόσιαλος: Τι πραγματικά συμβαίνει στη Σαγκάη

18.04.2022

Ο Ηλίας Μόσιαλος, καθηγητής Πολιτικής της Υγείας στο LSE, που ορίστηκε πρόσφατα επικεφαλής του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας του ΕΟΔΥ, μιλά στο iefimerida.gr για το τι συμβαίνει τελικά στην Κίνα.

Όπως εξηγεί, η πολιτική μηδενικής ανοχής στον Covid-19, που έχει επιλέξει το Πεκίνο, σε συνδυασμό με μια σειρά άλλων παραγόντων (κινεζικά εμβόλια, χαμηλή εμβολιαστική κάλυψη των υπέργηρων), οδήγησαν στη σημερινή εικόνα. Τονίζει δε ότι η έξαρση των κρουσμάτων στη Σαγκάη και σε μερικές άλλες περιοχές οφείλεται στην επέκταση της μετάλλαξης Όμικρον 2.

Ο Ηλίας Μόσιαλος μιλά επίσης για την αλλαγή στρατηγικής της παγκόσμιας κοινότητας έναντι της πανδημίας, ιδίως δε έναντι της μετάλλαξης Ομικρον 2.

«Τα περισσότερα από τα μονοκλωνικά που έχουμε αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι δεν είναι πλέον αποτελεσματικά ως προς την Όμικρον δύο. Υπάρχουν όμως καινούργια μονοκλωνικά της Astra Zeneca, τα οποία μπορούν να χορηγηθούν ως προληπτική-προφυλακτική αγωγή σε ανοσοκατεσταλμένους και σε όσους δεν έχουν ανταποκριθεί σε εμβόλια της Pfizer και της Moderna. Ο συνδυασμός των δύο μονοκλωνικών αντισωμάτων της AstraZeneca φαίνεται ότι είναι αποτελεσματικός απέναντι στα στελέχη της Όμικρον. Εγκρίθηκαν πρόσφατα από τον EMA και αναμένουμε το επόμενο διάστημα να διατεθούν και στη χώρα μας», τονίζει.

Επίσης ο Ηλίας Μόσιαλος στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤΕΝΝΑ αναλύει τι ακριβώς συμβαίνει.

[fbcomments]