Τετάρτη 02.12.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πληροφορίες για Ελληνα – θύμα στο μακελειό του Μονάχου

23.07.2016

Ένας Έλληνας βρίσκεται, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, μεταξύ των θυμάτων του μακελειού στο Μόναχο, όπως μεταδίδει ο ανταποκριτής των Νέων στη Γερμανία Γιώργος Παππάς.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες αυτές, που ακόμη δεν έχουν επιβεβαιωθεί και ελέγχονται, η βαυαρική αστυνομία δίνει και έναν Έλληνα μεταξύ των νεκρών.
Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών το οποίο το πρωί εξέφρασε τον αποτροπιασμό και την απερίφραση καταδίκη του για την πολύνεκρη επίθεση στο Μόναχο.
«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας και την απερίφραστη καταδίκη μας για την πολύνεκρη επίθεση στο εμπορικό κέντρο Olympia του Μονάχου. Οι σκέψεις μας είναι με το γερμανικό λαό και τους οικείους των θυμάτων, στους οποίους εκφράζουμε τα συλλυπητήρια μας» αναφέρει η πρωινή ανακοίνωση του ελληνικού ΥΠΕΞ.
Σε συνέντευξη Τύπου, η αστυνομία της Βαυαρίας σημείωσε ότι δέκα είναι οι νεκροί της αιματηρής επίθεσης και 27 οι τραυματίες. Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκονται και 10 σοβαρά τραυματισμένοι.
Σύμφωνα με την αστυνομία, μεταξύ των θυμάτων δεν υπήρχαν τουρίστες και όλα τα θύματα ήταν κάτοικοι Μονάχου.
Τα περισσότερα από τα θύματα ήταν νεαρής ηλικίας, 14 – 21 ετών. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει ταυτοποιηθεί η εθνικότητα των θυμάτων.
Ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, δήλωσε ότι τρεις Τούρκοι είναι μεταξύ των δέκα νεκρών.

Άκρως αποκαλυπτικά είναι και τα στοιχεία από τη συνέντευξη Τύπου των αρχών του Μονάχου. Σύμφωνα με τις αναφορές επρόκειτο για έναν δράστη, ο οποίος βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ.
Από την έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν βιβλία που έχουν να κάνουν με μαζικές επιθέσεις δολοφονίας σαν αυτήν που διέπραξε.
Το φονικό όπλο που χρησιμοποίησε ήταν ένα πιστόλι τύπου  «Γκλοκ», με το οποίο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι, αφού δεν βρέθηκαν στο σώμα του άλλα τραύματα, παρά το γεγονός ότι είχε δεχτεί πυρά αστυνομικών. Από τη νεκροψία υπάρχει μόνο ένα τραύμα από χέρι στο κεφάλι, ήταν αριστερόχειρας και ήταν αυτοκτονία.
Από την έρευνα επίσης προέκυψε πως δεν έχει καμία σχέση με πολιτικές οργανώσεις, πολύ δε περισσότερο με τον ISIS.
Ο αρχηγός της αστυνομίας της Βαυαρίας  δήλωσε ότι ο δράστης είχε γεννηθεί και είχε μεγαλώσει στο Μόναχο και ήταν μαθητής. Παράλληλα δήλωσε πως ο δράστης είχε «ψυχιατρικό παρελθόν» και είχε δεχτεί και ιατρική βοήθεια για να αντιμετωπίσει το συγκεκριμένο πρόβλημα.
Ο ίδιος σημείωσε ότι τα θύματα δεν ήταν τουρίστες, ενώ είπε ότι η βασική τους έδρα ήταν το Μόναχο. Ωστόσο, είπε ότι η νεκροψία θα δείξει τις εθνικότητες.