Κυριακή 17.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μοναδική βραδιά ιταλικής μουσικής το Σάββατο στο Πνευματικό Κέντρο

29.10.2019

Σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση θα παρουσιαστεί η καταπληκτική σύνθεση της Ιταλίδας Πανεπιστημιακής Καθηγήτριας και Μαέστρου Antonella Barbarossa, με τίτλο: SOPRA LE SACRE METEORE(ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ ΑΓΙΑ-ΜΕΤΕΩΡΑ) το Σάββατο 2 Νοεμβρίου 2019 στις 8.00 το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο «Αθανάσιος Τριγώνης» του Δήμου Τρικκαίων.

Πρόκειται για ένα σημαντικό γεγονός με διεθνή απήχηση και πολλαπλά μηνύματα για το πώς ο Πολιτισμός, η Τέχνη και η Μουσική αναδεικνύουν σημαντικά μηνύματα που αφορούν την πνευματική αλλά και την τουριστική ανάδειξη ενός τόπου.

Η σύνθεση θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο της εκδήλωσης που διοργανώνει ο Σύλλογος «Οι Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων» και ο Δήμος Τρικκαίων, σε συνεργασία με το Μουσικό Σχολείο Τρικάλων, τον Πανελλήνιο Ελληνοϊταλικό Σύλλογο Φιλίας και Συνεργασίας  Αποφοίτων Ιταλικών Πανεπιστημίων. 

 Το έργο είναι γραμμένο για πιάνο και φωνή με κλειστό στόμα και θα ερμηνεύσει η διακεκριμένη Ιταλίδα, Υψίφωνος και Καθηγήτρια Teresa Cardace. Στο πιάνο θα τη συνοδεύσει η Καθηγήτρια και Μαέστρος Antonella Barbarossa. 

Η συναυλία της  διακεκριμένης Ιταλίδας σοπράνο  Teresa Cardace  σε συνοδεία πιάνου με την Καθηγήτρια και Μαέστρο  Antonella Barbarossa, θα αποτελέσει ένα πολύ σπουδαίο  καλλιτεχνικό  και μουσικό γεγονός  όχι μόνο για τα Τρίκαλα και τη Θεσσαλία αλλά και πανελλαδικά.  Η δε παρουσίαση σε πρώτη παγκόσμια εκτέλεση της σύνθεσης για τα Μετέωρα στα Τρίκαλα αποτελεί και ένα γεγονός με διεθνή απήχηση και ακτινοβολία.

Τη σπάνια αυτή συναυλία, ρεσιτάλ τραγουδιού, βραδιά Όπερας θα μπορέσουν  να παρακολουθήσουν οι φιλόμουσοι των Τρικάλων, παιδιά που ασχολούνται με τη μουσική και ειδικότερα με το τραγούδι, και φυσικά οι φίλοι της Ιταλικής Μουσικής και Κουλτούρας, καθώς και Ιταλοσπουδαγμένοι που είναι πάρα πολλοί στο Νομό Τρικάλων. 

Επίσης, μέσω της εκδήλωσης αυτής  και όλων των άλλων, που έχουν πολιτιστική διάσταση ο Σύλλογος ‘’Οι Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων’’, θέλει να αναδεικνύει πάντα και το τεράστιο Προνοιακό Έργο που επιτελείται. Ο Σύλλογος θέλει ευαισθητοποιήσει και να καλέσει νέες εθελόντριες από τον νομό  Τρικάλων, να πλαισιώσουν το ήδη σημαντικό έργο, που επιτελούν οι εθελόντριες του Συλλόγου ‘’Οι Φίλοι του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων’’, που αποτελεί την αιχμή του δόρατος του Συλλόγου.  

Η είσοδος για τη συναυλία είναι ελεύθερη.