Πέμπτη 24.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μόλις τριάντα Τρικαλινοί καθηγητές έδωσαν το παρόν στη σημερινή εκδήλωση για το ασφαλιστικό

31.03.2016

Μόλις τριάντα Τρικαλινοί καθηγητές έδωσαν το παρόν στη σημερινή εκδήλωση για το ασφαλιστικό που διοργάνωσε η τοπική ΕΛΜΕ, με στόχο να ενημερώσει τον κλάδο για τις ανατροπές που έρχονται.

Η εκδήλωση  έλαβε χώρα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου ΓΕΛ Τρικάλων, με ομιλητή τον γενικό γραμματέα της ΟΛΜΕ κ. Νίκο Παπαχρήστο.

Όπως τόνισε ο κ. Παπαχρήστος «το νέο ασφαλιστικό θα φέρει μεγάλες ανατροπές στους εκπαιδευτικούς. Έχουμε αύξηση των ορίων ηλικίας, μείωση των κυρίων συντάξεων και των επικουρικών και μεγάλες περικοπές στο εφάπαξ. Άρα μιλάμε για ένα εφιαλτικό σενάριο για τους εργαζόμενους».

Στη συνέχεια, ο γενικός γραμματέας της ΟΛΜΕ τόνισε ότι οι εργαζόμενοι οφείλουν να αγωνιστούν, ώστε να μην περάσουν οι επιλογές της Τρόικας που αποδέχεται η Κυβέρνηση.

«Πρέπει να αγωνιστούμε και να μη δεχτούμε περαιτέρω περικοπές και να αντιδράσουμε.

Οι κινητοποιήσεις στον κλάδο είναι μονόδρομος και ο κλάδος πρέπει να κινητοποιηθεί. Οι καθηγητές είναι πάντα μπροστά στις κινητοποιήσεις άλλα δε μπορούν να σηκώσουν μονοί τους αυτό βάρος».

Να σημειωθεί ότι οι καθηγητές θα προχωρήσουν σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση μόλις θα κατατεθεί το ασφαλιστικό νομοσχέδιο στη Βουλή, ενώ όπως σημειώνουν «η επίθεση ενάντια στα ασφαλιστικά δικαιώματα δεν μπορεί παρά να βρει απέναντί της το σύνολο των εργαζόμενων, συνταξιούχων, ανέργων. Το ασφαλιστικό δεν αφορά μόνο τη σύνταξη. Είναι ένα ξεκάθαρα πολιτικό ζήτημα, αφορά όλο το πλαίσιο προστασίας των εργαζόμενων και στην ταξική κοινωνία μας γίνεται ακόμα πιο βάρβαρο σε συνθήκες νεοφιλελευθερισμού. Μας αφορά όλους, ένα δημόσιο, αλληλέγγυο και αναδιανεμητικό ασφαλιστικό σύστημα. Μας αφορά όλους, η ακύρωση κάθε προοπτικής μετατροπής του ασφαλιστικού συστήματος σε κεφαλαιοποιητικό. Γι’ αυτό το λόγο, η αντεπίθεσή μας πρέπει να πάρει πανεργατικά-παλλαϊκά χαρακτηριστικά».

Οι καθηγητές διεκδικούν καμιά μείωση συντάξεων, κύριων και επικουρικών, και εφάπαξ. Καμία αύξηση ασφαλιστικών εισφορών σε εργαζόμενους, αποκατάσταση των απωλειών της τελευταίας πενταετίας, σε μισθούς και συντάξεις, επιστροφή των κλεμμένων στα ασφαλιστικά ταμεία.

Παιδεία – υγεία – πρόνοια, δημόσια κοινωνικά αγαθά, για όλο τον λαό, προσλήψεις μόνιμων εκπαιδευτικών. Κάλυψη όλων των κενών. Πλήρη εργασιακά, ασφαλιστικά και μισθολογικά δικαιώματα στους αναπληρωτές και καμία αύξηση του διδακτικού ωραρίου με προοπτική την επαναφορά του στα ισχύοντα το 2013.