Σάββατο 18.05.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΙΧΑΛΑΚΗΣ: «Όλοι μαζί να πάμε το Νομό ακόμη πιο ψηλά»

04.09.2023

Εχοντας στην φαρέτρα του να επιδείξει ένα τεράστιο έργο στο νομό, ο αντιπεριφεριάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης δείχνει ακούραστος και ζητά εκ νέου την ψήφο των Τρικαλινών τονίζοντας πως «Η διάθεση προσφοράς στον τόπο σου δεν μπορεί να μετρηθεί με όρους χρονικούς». Ο ίδιος αναφέρετε στην σημερινή του συνέντευξη σε μια σειρά από έργα ουσιαστικής σημασίας για την ανάπτυξη του τόπου που αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και σε αυτά που έχουν προγραμματιστεί να γίνουν.

Το σίγουρο είναι, πως ο Χρήστος Μιχαλάκης, είναι από τους πολιτικούς εκείνους που έχουν καταφέρει να κερδίσουν την μάχη της καθημερινότητας, γι’ αυτό εξάλλου είναι τόσο αγαπητός από τους Τρικαλινούς πολίτες, όλων των πολιτικών αποχρώσεων.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΣΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ ΚΟΝΤΟ

  1. 1. Κ. Μιχαλάκη αισίως για σας κλείνει άλλη μια τετραετία στο τιμόνι της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων, με την προεκλογική περίοδο να ξεκινά και επισήμως την Τετάρτη. Τι είναι αυτό που ως γεγονός χάραξε την τετραετία που πέρασε και που σας σημάδεψε;

Για μία ακόμη αυτοδιοικητική περίοδο καταφέραμε να υλοποιήσουμε τον σχεδιασμό μας, ο οποίος είχε ως προτεραιότητα την βελτίωση της ζωής των πολιτών και την αναπτυξιακή πνοή σε όλο το Νομό.

Αναμφισβήτητα η πανδημία μας έφερε όλους μπροστά σε μία πρωτόγνωρη κατάσταση, την οποία καλεστήκαμε να διαχειριστούμε τόσο ως κρατικός μηχανισμός όσο και ως κοινωνία. Μπροστά σε όλο αυτό η Περιφέρεια δεν έμεινε αδρανής. Βρέθηκε δίπλα στο σύστημα υγείας, ενισχύοντάς το με κάθε μέσο, δίπλα στον πολίτη και τις ανάγκες του. Ταυτόχρονα όμως, καταφέραμε με σωστό προγραμματισμό να προχωρήσουμε τα έργα και τις παρεμβάσεις, χωρίς καθυστερήσεις. Ήταν μία μεγάλη πρόκληση, την οποία φέραμε εις πέρας με επιτυχία. Και συνεχίζουμε ακόμη πιο δυνατά, όπως φαίνεται και από τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη.

  1. Ποια είναι τα έργα τα οποία ξεχωρίσατε την τετραετία που μας πέρασε;

Το έργο που έχει γίνει στα Τρίκαλα και αυτή την περίοδο είναι σημαντικό και πολυεπίπεδο. Εκατοντάδες παρεμβάσεις έχουν υλοποιηθεί και αρκετές βρίσκονται σε φάση υλοποίησης. Έργα υποδομών, οδικής ασφάλειας, ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος, στήριξης των δομών υγείας, του αθλητισμού, του τουρισμού, επαγγελματικών ομάδων.

Είναι ένας «καμβάς» έργων, που υλοποιούνται με βάση τον σχεδιασμό που έχει γίνει και που συνεχώς εμπλουτίζεται με βάση τις ανάγκες, αλλά και τα προβλήματα που προκύπτουν.

Δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στις σημαντικές παρεμβάσεις που έχουν γίνει στο οδικό δίκτυο, όπου μετά την παράδοση του δεύτερου κομματιού στην Τρικάλων – Πύλης, περάσαμε στο μεγάλο έργο της ολοκλήρωσής του με την κατασκευή της νέας γέφυρας στον Καραβόπορο, με τα έργα να έχουν ξεκινήσει. Πρόκειται για ένα έργο που αγγίζει τα 65 εκατ. ευρώ στο σύνολό του, ενώ ταυτόχρονα γίνονται συνεχείς, μικρές και μεγάλες, παρεμβάσεις σε όλο το Νομό.

Παράλληλα, η Περιφέρεια δικαιώνεται για την στρατηγική επιλογή της να επενδύσει στην αντιπλημμυρική θωράκιση του Νομού. Έχοντας μπροστά μας τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, συνεχίζουμε, ακόμη πιο εντατικά, τα μεγάλα έργα και σε αυτό τον τομέα για την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών.

Αξίζει να αναφερθούμε και στα έργα ανάδειξης του πολιτιστικού αποθέματος του τόπου μας, στα οποία έχουμε ρίξει ιδιαίτερο βάρος. Η ανάδειξη του Ασκληπιείου, η βελτίωση της επισκεψιμότητας του σπηλαίου Θεόπετρας και η δημιουργία δύο εξαιρετικών μουσείων στην Καλαμπάκα, η ανάδειξη της αρχαίας Πέλλινας, η ανάδειξη θρησκευτικών μνημείων, αποτελούν ένα μόνο κομμάτι των παρεμβάσεών μας, οι οποίες όπως βλέπετε αντανακλούν σε όλο το εύρος του Νομού μας.

Σημαντικό είναι το έργο που έχει γίνει για την στήριξη των δομών υγείας, με συνεχή ενίσχυση με νέα μηχανήματα και όχι μόνο, στην εκπαίδευση με την δημιουργία νέων κτιρίων, την ενεργειακή αναβάθμιση σχολικών μονάδων και την προμήθεια εκπαιδευτικού εξοπλισμού, στην στήριξη της επιχειρηματικότητας με στοχευμένα προγράμματα και του πρωτογενή τομέα με έργα όπως τα νέα αρδευτικά δίκτυα. Παράλληλα, θέσαμε νέες βάσεις στην τουριστική προβολή, ενώ η κίνηση για την δημιουργία του Γεωπάρκου Μετεώρων – Πύλης, αποτελεί την πιο πρόσφατη κομβική παρέμβαση, τόσο για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, όσο και για την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος.

  1. Η αλήθεια είναι πως και σε αυτές τις εκλογές η αντιπολίτευση, ασθμαίνοντας την τελευταία στιγμή κατέληξε στον Δημήτρη Κουρέτα, ο οποίος μίλησε για αναπτυξιακή υστέρηση στα Τρίκαλα… Αισθάνεστε πως κάνατε έργα βιτρίνας;

Η απάντηση σε αυτό το ερώτημα δεν είναι άλλη από το έργο που έχει γίνει στα Τρίκαλα όλα αυτά τα χρόνια. Ένα έργο με συγκεκριμένη στόχευση και ξεκάθαρο αναπτυξιακό αποτύπωμα. Τα Τρίκαλα και η Θεσσαλία κοιτούν μπροστά. Με παρεμβάσεις ουσίας και προοπτικής, που αναγνωρίζονται από τους πολίτες, η συνεργασία και η στήριξη των οποίων αποτελεί τον κινητήριο μοχλό στην προσπάθειά μας.

  1. Τι είναι αυτό που πήγε πίσω το φράγμα Ληθαίου;

Το φράγμα Ληθαίου αποτελεί ένα πρωτοποριακό έργο, που θα αλλάξει τα δεδομένα για τις καλλιέργειες στην ευρύτερη περιοχή και θα αποτελέσει ένα νέο σημείο αναφοράς για το Νομό μας. Ως Περιφέρεια αντιμετωπίσαμε τις δυσκολίες και πλέον βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την ολοκλήρωση και την παράδοσή του στους πολίτες.

  1. Στο τιμόνι από το 2010 και κατέρχεστε ξανά; Δεν κουραστήκατε;

Η διάθεση προσφοράς στον τόπο σου δεν μπορεί να μετρηθεί με όρους χρονικούς. Με τον Κώστα Αγοραστό συνεχίζουμε να έχουμε την ίδια όρεξη για δουλειά, το ίδιο πάθος να οδηγήσουμε την Περιφέρεια μπροστά. Πιο έμπειροι, πιο δυνατοί.

Και εδώ δεν θα μπορούσα να μην αναφερθώ στον άνθρωπο που επί σειρά ετών με τιμά με την εμπιστοσύνη του και την φιλία του. Ο Κώστας Αγοραστός αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο για τη Θεσσαλία. Είναι ο άνθρωπος που της έδωσε νέα ώθηση, που παλεύει για κάθε μικρό και μεγάλο έργο, που διεκδικεί, που έμαθε να προχωρά μπροστά ξεπερνώντας τις δυσκολίες που προκύπτουν. Είναι αυτός που εμπιστεύονται οι Θεσσαλοί για να οδηγήσει τη Θεσσαλία στο μέλλον. Στο πλευρό του λοιπόν και εγώ, για μία ακόμη νικηφόρα εκλογική αναμέτρηση, για το αύριο του τόπου.

  1. Ποια είναι τα σχέδια σας για τη νέα θητεία εφόσον ο Τρικαλινός λαός σας ανανεώσει την εμπιστοσύνη;

Αυτό που μπορώ να πω είναι πως θα συνεχίσουμε στην ίδια πορεία, υλοποιώντας τον σχεδιασμό μας, θέτοντας και κατακτώντας νέους υψηλούς στόχους. Πάντα στην υπηρεσία του πολίτη, για ένα καλύτερο Νομό. Το πρόγραμμά μας είναι ξεκάθαρο, το έργο μας μετρήσιμο. Και σε αγαστή συνεργασία με όλους τους φορείς, μπορούμε να κάνουμε ακόμη περισσότερα, να τρέξουμε ακόμη πιο γρήγορα.

  1. Θα πρέπει να σημειώσουμε πως με βάση τον εκλογικό νόμο κι εσείς κατέρχεστε με σταυρό. Την προηγούμενη φορά είχατε κάνει ρεκόρ με 33.949 σταυρούς! Εχετε βάλει στόχο να το σπάσετε;

Όλα αυτά τα χρόνια, το ξέρετε πολύ καλά, πως έχω μάθει να κοιτώ τους πολίτες στα μάτια και να τους μιλώ με ειλικρίνεια. Αυτό αναγνωρίζουν οι συμπολίτες μου και πιστεύω πως και αυτή την φορά θα βρεθούμε συνοδοιπόροι σε αυτή την προσπάθεια και θα με στηρίξουν με την ψήφο τους. Με μόνο στόχο μου να είναι, να πάμε όλοι μαζί το Νομό ακόμη πιο ψηλά.

[fbcomments]