Σάββατο 03.06.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Χρ. Μιχαλάκη για την 25η Μαρτίου

24.03.2022

Η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821, η Επέτειος της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας, μας δείχνει τον δρόμο για να οραματιστούμε το μέλλον της χώρας μας. Ένα δρόμο που πότισαν με το αίμα τους οι Ήρωες μας, για την αναγέννηση της Ελλάδας και του Ελληνισμού.

Οι δυνατότητές μας απεριόριστες, με βασικό προαπαιτούμενο, όμως, την εθνική ομοψυχία, την ενότητα. Γι’ αυτό και σήμερα είναι πιο επιτακτικό από ποτέ να διατηρήσουμε ζωντανή την ιστορική μνήμη και να αποφύγουμε να επαναλάβουμε τα ίδια λάθη.

Οι αγωνιστές της Ελληνικής Επανάστασης αγνόησαν το φόβο, δεν σκέφτηκαν τα δεδομένα της εποχής. Ξεκίνησαν τον Αγώνα για την Ανεξαρτησία τους, με μηδαμινές πιθανότητες και κατάφεραν μέχρι σήμερα να αποτελούν ένα παγκόσμιο διαχρονικό σύμβολο των καταπιεσμένων λαών ενάντια στην τυραννία. Απέδειξαν πως κανένας αγώνας δεν είναι χαμένος πριν δοθεί. Απέδειξαν πως η λαχτάρα για Ελευθερία, Δικαιοσύνη και Δημοκρατία είναι ένα ανίκητο όπλο.

Αυτή η παρακαταθήκη, αποτελεί το φως στο όποιο σκοτάδι απλώνεται γύρω μας σήμερα. Αποτελεί τον φάρο για ένα καλύτερο αύριο, μήνυμα αλληλεγγύης και αυτοθυσίας, άρρηκτα συνδεδεμένο με τον ορθόδοξη πίστη μας.

Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους!

Χρήστος Μιχαλάκης

Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων

 

[fbcomments]