Τετάρτη 22.05.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Παρουσία Χρ. Μιχαλάκη ξεκίνησε η καταγραφή των ζημιών

31.05.2023 /

Τις πληγείσες καλλιέργειες στα Μεγάλα Καλύβια επισκέφτηκε ο Αντιπεριφερειάρχης

Στα Μεγάλα Καλύβια βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ο Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, όπου οι καλλιέργειες υπέστησαν μεγάλες ζημιές μετά και τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών.

Η ισχυρή βροχόπτωση της περασμένης Τρίτης, επιδείνωσε ακόμη περισσότερο την κατάσταση, με έντονα πλημμυρικά φαινόμενα σε καλλιεργούμενες εκτάσεις στην περιοχή των Μεγάλων Καλυβίων, δημιουργώντας έντονη ανησυχία στους αγρότες.

Κατά την επίσκεψή του στις πληγείσες περιοχές ο Αντιπεριφερειάρχης στάθηκε στις συνεχείς βροχοπτώσεις το τελευταίο δίμηνο, που έχουν προξενήσει προβλήματα στον αγροτικό κόσμο σε όλο το Νομό.

«Δεν έχουμε μόνο σήμερα πρόβλημα στα Μεγάλα Καλύβια. Εδώ και 60 ημέρες βρέχει συνέχεια σε όλο το Νομό Τρικάλων, σε Φωτάδα, Κάτω Ελάτη, Βασιλική και Νομή. Σήμερα, επισκέφθηκε την περιοχή η επόπτρια του ΕΛΓΑ μαζί με το συνεργείο για να καταγράψουν τις ζημιές που έχουν υποστεί οι καλλιέργειες.

Υπάρχει πρόβλημα για το βαμβάκι, για το καλαμπόκι, για τα σιτηρά, τις δενδρώδεις καλλιέργειες και για καπνά. Γίνονται συνεχώς αναγγελίες. Πιστεύω ότι για ακόμα μια φορά η Πολιτεία θα σκύψει στο πρόβλημα, όπως γίνεται πάντα. Το βαμβάκι έχει μείνει 30 ημέρες πίσω και βλέπουμε ότι δύσκολα θα καλλιεργηθεί και τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα υπάρξει ζήτημα για τους παραγωγούς», τόνισε χαρακτηριστικά ο Χρήστος Μιχαλάκης.

Παράλληλα, επισήμανε πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας, ο Κώστας Αγοραστός και η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων, βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό των ανθρώπων της παραγωγής, κάνοντας ότι είναι δυνατόν από την δική τους πλευρά, για να τρέξουν οι διαδικασίες και να μπορέσουν να λάβουν τις αποζημιώσεις.

[fbcomments]