Σάββατο 29.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Το πρόγραμμα της αυριανής τελετής ενθρόνισης του νέου Μητροπολίτη

11.11.2015

Μεγάλη μέρα για τους πιστούς των Τρικάλων η αυριανή, αφού θα πραγματοποιηθεί η ενθρόνιση του νέου Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγων κ. Χρυσόστομου.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος θα αφιχθεί στις 12 μ. στην κεντρική πλατεία των Τρικάλων, μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο. Παρουσία Ιεραρχών της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκπροσώπων Πατριαρχείων, Αρχών και λαού θα τον υποδεχθεί με μια σύντομη προσφώνηση ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου και θα υπάρξει αντιφώνηση από τον κ. Χρυσόστομο.

Εν συνεχεία θα σχηματιστεί πομπή έως τον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Νικολάου  όπου στις 12.30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η τελετή της Ενθρονίσεως.

Η τελετή θα κλείσει με τον Επιβατήριο λόγο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης & Σταγών κ. Χρυσοστόμου μετά τις προσφωνήσεις του κ. Ιερώνυμου, του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου Αρχιμανδρίτη Αλέξιου Κανίνα εκ μέρους του Ιερού Κλήρου..

Το απόγευμα της ίδιας μέρας, στις 7 μ.μ. στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου θα τελεστεί ο Πανηγυρικός Εσπερινός επί τη μνήμη του Αγίου Χρυσοστόμου και το πρωί τις Παρασκευής στις 7.30 π.μ. θα τελεστεί Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία επί τοις ονομαστηρίοις του Σεβασμιωτάτου κ. Χρυσοστόμου.

Με το πέρας αυτής θα δεχθεί ευχές στον Ναό και το απόγευμα από τις 5 μ.μ. έως τις 9 μ.μ. στο Επισκοπείο επί της οδού Απόλλωνος.