Τρίτη 29.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μηνύματα πολιτικών για την εκλογή του νέου Μητροπολίτη

09.10.2015

 Τις ευχές και τα συγχαρητήρια για την εκλογή του αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Νάση σε νέο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών, εκφράζουν με μηνύματά τους ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος, ο δήμαρχος Τρικκαίων και ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Ηλίας Βλαχογιάννης.

Ο κ. Σάκης Παπαδόπουλος

«Τις θερμότερες ευχές στον νέο Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Νάση για κάθε επιτυχία στο έργο του. Η συνεισφορά της Εκκλησίας στην τοπική κοινωνία και η συνέχιση και ενίσχυση του κοινωνικού της έργου είναι απολύτως αναγκαίο να υποστηριχθούν από όλους και να βρουν μιμητές σε όλους τους κοινωνικούς χώρους. Είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό γεγονός ότι σε μία δύσκολη συγκυρία η θρησκευτική εξουσία του τόπου μας περνά στα χέρια ενός νέου κληρικού και  επιστήμονα. Θα είμαστε αλληλέγγυοι σε κάθε προσπάθειά του για αντιμετώπιση της φτώχειας, της αδικίας και για την ανακούφιση των πιο ευάλωτων συνανθρώπων μας από όπου κι αν προέρχονται».

Ο κ. Παπαστεργίου

Τις ευχές και τα συγχαρητήρια, του ίδιου προσωπικώς και των τρικαλινών, απηύθυνε στον νεοεκλεγέντα Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομο, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου.  Σημειώνοντας ότι η ανάδειξή του «στο ύπατο αξίωμα του πνευματικού ηγέτη των πολιτών και του Δήμου Τρικκαίων, αποτελεί τιμή για τον θρησκευόμενο λαό», συνεχίζει:
«Η παραμονή σας ως πρωτοσύγκελου στη Μητρόπολή μας και η ποιμαντορική σας πορεία, αποτελούν τα εχέγγυα, για τον τρόπο με τον οποίο θα ασκήσετε τα καθήκοντα του ποιμενάρχη.
Η εκλογή ενός νέου ανθρώπου, όπως Εσείς, ως Μητροπολίτη, σηματοδοτεί νέα εποχή ενότητας, ποιότητας, συνεργασίας, πνευματικότητας και κοινωνικής προσφοράς για τον Δήμο μας, συνεχίζοντας το θεάρεστο και αξιοσέβαστο έργο του απελθόντος Μητροπολίτη κ.κ. Αλέξιου».
Και επισημαίνει ο κ. Παπαστεργίου: «Είμαι βέβαιος ότι από τις διαφορετικές μας σκοπιές θα ατενίσουμε τον τόπο μας  και τους κατοίκους του με το ίδιο, πάντα γόνιμο, συνεργατικό και δημιουργικό βλέμμα στο μέλλον».

Τέλος σημειώνει ότι «σε αναμονή της ενθρόνισής Σας και της αναμενόμενης έλευσή Σας στην πόλη μας, εκφράζω τον βαθύτατο σεβασμό στο πρόσωπό Σας,
σίγουρος ότι η Ποιμαντορία σας θα είναι επιτυχημένη, συνετή, σεμνή και συνεπής.
Άξιος!».

Ο κ. Βλαχογιάννης

Με αφορμή την εκλογή του νέου Μητροπολίτη Τρίκκης κ.κ. Χρυσόστομου Νάσση ο πρώην Βουλευτής και Νομάρχης Τρικάλων κ. Ηλίας Βλαχογιάννης δήλωσε:

“Θερμά συγχαρητήρια στο νέο ΑΞΙΟ Μητροπολίτη μας Χρυσόστομο ΝΑΣΣΗ. Όσοι τον γνωρίσαμε στον ένα χρόνο, που σαν Πρωτοσύγκελος υπηρετούσε στο Νομό μας, έχουμε ένα καλό λόγο παραπάνω να χαιρόμαστε για την εκλογή του…..Ο Θεός να τον έχει καλά, να του δίνει δύναμη και κουράγιο,στο νέο δύσκολο έργο του…Η αποστολή του γίνεται δυσκολότερη, γιατί διαδέχεται μια ηγετική μορφή της Ορθοδοξίας, τον πρώην σεπτό ιεράρχη μας ΑΛΕΞΙΟ… ΑΞΙΟΣ και να έχει μακροημέρευση στα νέα του υψηλά καθήκοντα”.