Σάββατο 02.12.2023 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μήνυµα της ΚΝΕ Τρικάλων στους µαθητές και τις µαθήτριες που δίνουν εξετάσεις

17.05.2016

Η Κομμουνιστική Νεολαία Ελλάδας εύχεται στους µαθητές και τις µαθήτριες καλή επιτυχία στις εξετάσεις.

Μια ακόµη σχολική χρονιά φτάνει στο τέλος της…

Μια ακόµη χρονιά γεµάτη άγχος, δυσκολίες, τρέξιµο, προσωπικές και οικονοµικές θυσίες µαθητών, αλλά και γονιών. Φέτος όµως, αυτή η σχολική χρονιά σηµαδεύτηκε από δυναµικούς αγώνες, σηµαντικές µάχες, πλούσια συλλογική δραστηριότητα και µεγάλες µαθητικές κινητοποιήσεις.

Μπροστά στις εξετάσεις λοιπόν, που έφτασαν, κρατάµε όλα αυτά που µας έκαναν φέτος πιο δυνατούς, όλες αυτές τις µάχες που δώσαµε συλλογικά, ενώνοντας τη φωνή και τη δράση µας µε όλο το λαό, µε αποφασιστικότητα και αισιοδοξία, δυναµώνοντας τη συλλογικότητα, την αλληλεγγύη, τη διεκδίκηση για το σχολείο και τη ζωή που µας αξίζει.

Τη µάχη των εξετάσεων τη δίνουµε µε αισιοδοξία!

Οι εξετάσεις είναι µία ακόµα µάχη που δίνουν οι µαθητές και οι µαθήτριες, που αποτελεί συνέχεια του αγώνα που δίνουν καθηµερινά. Το µέλλον των µαθητών, όµως, δεν κρίνεται µόνο στα θρανία των εξετάσεων, κρίνεται και στον αγώνα για µόρφωση, δουλειά, ζωή µε δικαιώµατα.

Τη µάχη των εξετάσεων τη δίνουµε µε καθαρό µυαλό!

Το µέλλον των µαθητών, είτε µέσα στο σχολείο, είτε µετά από αυτό, δεν εξαρτάται µόνο από την ατοµική προσπάθεια και τις ατοµικές θυσίες, όσο µεγάλες κι αν είναι αυτές. Γι’ αυτό, όποιο δρόµο κι αν πάρει ο καθένας µετά το σχολείο, είτε συνεχίζοντας τις σπουδές του, είτε ψάχνοντας για δουλειά, έχει συµφέρον να µη συµβιβαστεί µε τα προβλήµατα και τα εµπόδια που θα συναντήσει: τις ακριβοπληρωµένες σπουδές, την ανεργία και την εργασιακή περιπλάνηση, τη δουλειά χωρίς δικαιώµατα για ένα κοµµάτι ψωµί.

Έχουµε συµφέρον να δυναµώσουµε τη συλλογική διεκδίκηση όπου και αν βρισκόµαστε!

Σαν µαχητές θα σταθούµε στη µάχη των εξετάσεων και σε κάθε µάχη που έχουµε µπροστά µας!

Σαν µαχητές θα συνεχίσουµε τη ζωή µας!

Καλή επιτυχία!

Τ.Σ Τρικάλων της ΚΝΕ

[fbcomments]