Τετάρτη 21.02.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μετεγκατάσταση στη νέα Μεταμόρφωση, χωρίς απαλλοτριώσεις περιουσιών με διατήρηση των παλιών οικιών

08.12.2023 /

Τη βούληση της Κυβέρνησης για τη δημιουργία της νέας Μεταμόρφωσης, με τη συνδρομή του ΣΕΒ που θα αναλάβει τη χορηγία κατασκευής των νέων οικιών ανακοίνωσε σήμερα (8/12) ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλημμυρόπληκτη Μεταμόρφωση του Δήμου Παλαμά.

Διευκρίνισε, όπως καταγράφει ο Νέος Αγών, ότι δεν είναι επιθυμία της κυβέρνησης να προχωρήσει σε απαλλοτρίωση των περιουσιών των κατοίκων, ωστόσο διευκρίνισε ότι τα σημερινά τους σπίτια που θα τα κρατήσουν οι κάτοικοι για να εξυπηρετούνται το καλοκαίρι στις αγροτικές εργασίες δεν θα τύχουν της ίδιας προστασίας που θα έχει η νέα Μεταμόρφωση.

Ο πρωθυπουργός μετέβη στη Μεταμόρφωση αμέσως μετά τα εγκαίνια του έργου της ύδρευσης της ανατολικής πλευράς του Ν. Καρδίτσας από τη λίμνη Σμοκόβου.
Μετά την κλειστή σύσκεψη που είχε στο χωριό, δήλωσε ότι «βούληση της κυβέρνησης είναι, εφόσον οι ίδιοι το επιθυμούν και το έχουν αποφασίσει με δημοκρατικές διαδικασίες, να φτιάξουμε μια καινούργια Μεταμόρφωση σε μια έκταση που έχει ηδη εντοπιστεί. Άμεσα θα μελετηθεί η καταλληλότητά της. Να δώσουμε επιτέλους μια οριστική λύση μετεγκατάστασης ενός χωριού που δεν πλημμυρίζει για πρώτη φορά».

Απαλλοτριώσεις και Βλοχός
Ακόμη ανέφερε: «Έδωσα τη διαβεβαίωση στους κατοίκους του χωριού ότι ουδεμία επιθυμία έχει η κυβέρνηση να προχωρήσει στην απαλλοτρίωση των περιουσιών τους, ταυτόχρονα όμως τους εξήγησα ότι τα σπίτια αυτά που μπορούν να χρησιμοποιούν το καλοκαίρι, δεν μπορούν να τύχουν της ίδιας προστασίας που θα τύχει η νέα Μεταμόρφωση. Θέλω να ελπίζω ότι οι κάτοικοι του Βλοχού θα πάρουν μια αντίστοιχη απόφαση. Δεν θα κάνουμε τίποτα ως κυβέρνηση αν δεν εξασφαλιστεί η ομόθυμη επιθυμία των κατοίκων να προχωρήσουν σε αυτή την κίνηση».

Με τη συνδρομή του ΣΕΒ
Ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η νέα Μεταμόρφωση θα είναι «πολύ καλύτερη και πολύ πιο σύγχρονη» και θα γίνει με τη στήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) που θα αναλάβει την ευγενική χορηγία της κατασκευής των σπιτιών.

www.thessaliatv.gr

[fbcomments]