Κυριακή 17.10.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

02.04.2018 /

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου 2018
Η παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 2 Απριλίου, την ημέρα γέννησης του μεγάλου Δανού παραμυθά Χανς Κρίστιαν Άντερσεν. Καθιερώθηκε πριν από 52 χρόνια (1966) από την Διεθνή Οργάνωση Βιβλίων για την Νεότητα, σε μία προσπάθεια διεθνούς συνεργασίας για την ανάπτυξη και την διάδοση της παιδικής λογοτεχνίας, με σκοπό να εμπνεύσει στα παιδιά την αγάπη για το διάβασμα και να προκαλέσει την προσοχή των μεγαλυτέρων στο βιβλίο.
Διαβάζοντας σ’ ένα παιδί από τα πρώτα κιόλας χρόνια της ζωής του, το βοηθάμε να αναπτύξει την περιέργεια που έχει για τον κόσμο και να κατανοήσει καλύτερα τον εαυτό του και τους άλλους.
Το παιδικό βιβλίο ανοίγει πολλούς νέους δρόμους, δημιουργώντας στο παιδί επιπλέον εικόνες από αυτές που προσλαμβάνει στην πραγματική ζωή και του δίνει τη δυνατότητα να εμπλουτίσει την φαντασία του, να καλλιεργήσει την κριτική σκέψη και την δημιουργική αναζήτηση, να εξασφαλίσει μία ισορροπημένη συναισθηματική ανάπτυξη, να αποκτήσει μεγαλύτερη θέληση για μάθηση και να καλλιεργήσει τις ηθικές του αξίες. Για το 2018 το μήνυμα και την αφίσα του εορτασμού έχει αναλάβει το τμήμα της ΙΒΒΥ Λετονίας. «ΤΟ ΜΙΚΡΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΣΑ Σ’ ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ».
Είπαν πολύ σοφά πως το μέλλον ανήκει σ’ εκείνα τα παιδιά που πιστεύουν στην ομορφιά των δικών τους ονείρων.
Ας ευχηθούμε, σ’ έναν κόσμο βαθειάς ηθικής και όχι μόνο κρίσης, τα μικρά όνειρα των παιδιών μας να γίνουν μεγάλα και να πραγματοποιηθούν μέσα από το δρόμο της γνώσης και τη μόρφωσης.

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Παιδείας και Κοινωνικής Μέριμνας
Λίλα Μπαντέκα – Νάνη