Τρίτη 10.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Δεν έπεισαν τους εταίρους οι… «πράκτορες – εφοριακοί»

07.03.2015

Ανοικτή γραμμή με τους εκπροσώπους των Ευρωπαίων έχει η κυβέρνηση σε μια προσπάθεια να υπάρξει θετική κατάληξη στο Eurogroup της 9ης Μαρτίου.

Σύμφωνα με το Βήμα της Κυριακής, οι προτάσεις που απέστειλε ο κ. Βαρουφάκης δεν ικανοποίησαν τους εταίρους.

Η ιδέα για «πράκτορες» εφοριακούς δεν έπεισε και τώρα απαιτούνται επιπλέον μέτρα.

«Αν συνεχίσετε έτσι, κινδυνεύετε να τα τινάξετε όλα στον αέρα. Πρέπει να καλέσετε άμεσα τις τεχνικές αποστολές στην Αθήνα» είναι το μήνυμα που έστειλαν παράγοντες των θεσμών, σημειώνοντας ότι η επιστολή Βαρουφάκη δεν είχε επαφή με τα κείμενα της προηγούμενης συμφωνίας.

Πηγές του Μεγάρου Μαξίμου που επικαλείται η εφημερίδα εξηγούν ότι η κατάσταση εξακολουθεί να είναι δύσκολη, απαιτεί υπομονή και επιμονή, ώστε να φτάσει η χώρα στο επιθυμητό αποτέλεσμα, που είναι η αποκατάσταση των συνθηκών ρευστότητας για την οικονομία.

Προς αυτή την κατεύθυνση γίνεται προσπάθεια να εμπλουτιστεί το πακέτο προτάσεων Βαρουφάκη με άμεσες παρεμβάσεις σε πεδία της οικονομικής πολιτικής που εξακολουθούν να συναντούν τις αντιδράσεις κομματικών στελεχών, παρότι έχουν ωριμάσει στους κόλπους της κυβέρνησης.

Τα πεδία αυτά είναι:

Αλλαγές στον ΦΠΑ με κατάργηση εξαιρέσεων και δημιουργία μηχανισμού online είσπραξης των σχετικών εσόδων

Η ολοκλήρωση μίας ή δύο ιδιωτικοποιήσεων σε διαγωνισμούς που έχουν κλείσει, όπως το Ελληνικό και τα περιφερειακά αεροδρόμια

Η άμεση συγχώνευση ασφαλιστικών ταμείων των επαγγελματιών.

Newsroom ΔΟΛ