Τετάρτη 06.07.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Νέος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ ο Αρχιμανδριτης Βενέδικτος

02.02.2022 /

Μετά από την παραίτηση του Πανοσιολογιώτατου Αρχιμ. Ισιδώρου Τσιατά, σήμερα η μοναστική κοινότητα της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ Μετέωρων εξέλεξε νέο Ηγούμενο της Μονής τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμ. Βενέδικτο Ζαχαράκη.

Συγχαρητήρια επιστολή του Δημάρχου 

Σεβαστέ Γέροντα Βενέδικτε,

Με χαρά πληροφορήθηκα την εκλογή σας στα καθήκοντα του Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Βαρλαάμ Μετεώρων αντικαθιστώντας τον παραιτηθέντα και άξιο επί σειρά ετών Γέροντα Ισίδωρο.

Η εκλογή σας στη θέση του Ηγουμένου αποδεικνύει την αγάπη και την εκτίμηση των Μοναχών του μοναστηριού προς το πρόσωπό σας χαρακτηρίζοντας έτσι τον λιτό σας βίο και τη μετριοφροσύνη που σας διακατέχει. Παράλληλα όμως η θέση στην οποία από εδώ και στο εξής θα βρίσκεστε είναι μία θέση μεγάλων ευθυνών, προσφοράς και αγιοσύνης και είμαι σίγουρος ότι θα αντεπεξέλθετε και θα είστε δίκαιος και άξιος συνεχιστής του θεάρεστου έργου του Γέροντα Ισίδωρου.

Είμαι βέβαιος ότι από τις διαφορετικές μας σκοπιές θα ατενίζουμε το κοινό μας σπίτι τον Δήμο Μετεώρων και τους κατοίκους του, με το ίδιο γόνιμο και δημιουργικό βλέμμα. Εγώ προσωπικά αλλά και οι πολίτες του Δήμου μας και είμαι βέβαιος για αυτό, προσβλέπουμε σε εσάς στην αλληλέγγυα σκέψη σας στις δημιουργικές και οραματικές σας ιδέες και στον προσφιλή σας λόγο.

Σας εύχομαι καλή δύναμη στο θεάρεστο έργο σας.

Ο Δήμαρχος του Δήμου Μετεώρων

Θεόδωρος Γ. Αλέκος