Τρίτη 25.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Σκληρή επίθεση “Ράμπο” κατά Μεριβάκη με πολλές αιχμές

16.03.2015

Σκληρή επίθεση κατά του δήμαρχου Φαρκαδόνας Θανάση Μεριβάκη εξαπέλυσε με επιστολή του ο πρώην Αντιδήμαρχος Ευάγγελος Ζαφείρης (Ράμπο), στην οποία μάλιστα αφήνει ερωτήματα και για την διαχείριση των οικονομικών, όπως στην υπόθεση του ΒΙΠΑ, αλλά και για την υπόθεση μίσθωσης κτιρίου την οποία τελικά ακύρωσε η Περιφέρεια Θεσσαλίας.

Στην επιστολή, αναφέρονται τα εξής:

«Επειδή πιστεύω ότι οι παραιτήσεις των αιρετών της Τοπ. Αυτοδιοίκησης πρέπει να συνοδεύονται από την σχετική αιτιολογία, για ενημέρωση των συνδημοτών μας, τους γνωρίζω τα παρακάτω:

  1. Η αίτηση μου για απαλλαγή από τα καθήκοντά μου είχε κυρίως σχέση με τις ελλείψεις σε εργατικό προσωπικό και τα αυτοκίνητα και μηχανήματα της καθαριότητας και της συλλογής και αποκομιδής των απορριμμάτων. Η κυκλοφορία αυτοκινήτων χωρίς τεχνικό έλεγχο εγκυμονεί πολλούς κινδύνους και σχετίζονται απόλυτα με ποινικές ευθύνες.
  2. Επέμενα στην απαλλαγή μου, λόγω εσφαλμένων επιλογών του Δημάρχου σε πολλούς τομείς ήτοι

α) Δεν είναι δυνατόν η μεγαλύτερη κωμόπολη του Δήμου μας, η Οιχαλία, να μην έχει στο πρώην Δημαρχείο της ούτε έναν υπάλληλο του Δήμου, Πρόκειται για υποβάθμιση της Οιχαλίας

β) Συγκαλείται εκτάκτως συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, χωρίς να συντρέχουν οι προβλεπόμενες από τον νόμο προϋποθέσεις, για θέματα του σφαγείου Οιχαλίας

γ) Διατίθεται ποσό 70.000 ευρώ για τη τοποθέτηση Φάτνης στην πλατεία Φαρκαδόνας σε περίοδο Οικονομικής δυσπραγίας. Η επισκεψιμότητα της Φάτνης απέδειξε το λάθος της επιλογής

δ) Mε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενοικιάστηκε κατάστημα στη Φαρκαδόνα με μίσθωμα 607 ευρώ το μήνα, για να παραχωρηθεί στη συνέχεια στην Α.Ε. Κτηματολόγιο και μάλιστα για 5 πέντε χρόνια. Στον διενεργηθέντα διαγωνισμό υποβλήθηκε μόνο μία προσφορά. Την ώρα της συνεδρίασης ρώτησα τους υπευθύνους αν αυτό προβλέπεται από την σχετική νομοθεσία. Η απάντηση ήταν ότι μπορούμε να ενοικιάσουμε από ιδιώτη κατάστημα και στην συνέχεια να το παραχωρήσουμε στην Α.Ε. Κτηματολόγιο. Το κόστος για το Δήμο για μια 5ετία ανέρχεται σε 36.000 ευρώ. Ευτυχώς η Δ/νση Τοπ. Αυτοδιοίκησης Τρικάλων σε συνεργασία με τη Γ.Γ. Περιφέρειας Θεσσαλίας ακύρωσαν την απόφαση και ως φύλακας Άγγελός μας και ο Δήμος γλίτωσε τα περιττά έξοδα αλλά και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι προστατεύθηκαν από ποινικές και αστικές ευθύνες.

ε) Ρητή υπόσχεσή μας προεκλογικά ήταν ότι εντός του Οκτωβρίου του 2014 οι Γεωργανάδες και ο Κλοκοτός θα έχουν πόσιμο νερό. Δυστυχώς πέρασαν 160 ημέρες και οι κάτοικοι των 2 χωριών στερούνται του πολύτιμου αγαθού του νερού. Είναι ντροπή για όλους μας.

στ) Η έλλειψη καθαριότητας στο Δήμο μας είναι εμφανής. Κόπηκαν τα δένδρα στην Οιχαλία και η ξυλεία η χρήσιμη μαζεύτηκε άμεσα. Τα άχρηστα, όμως, κλαδούρια είναι στην είσοδο της κωμόπολης επί τρεις μήνες για να τονίζουν την υποβάθμισή της.

ζ) Σημαία του προεκλογικού αγώνα ήταν όλα στη διαφάνεια και αποκάλυψη των ατασθαλιών. Ζήτησα να φέρει ο Δήμαρχος το φάκελο των μελετών του ΒΙ.ΠΑ. Φαρκαδόνας στο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να διερευνηθούν αστικές και ποινικές ευθύνες της Α.Ε., σχετικά με την διόγκωση του κόστους των μελετών. Από 350.000 ευρώ που ήταν, σύμφωνα με πληροφορίες, ο προϋπολογισμός των μελετών, πως ανήλθε σήμερα στις 850.000 ευρώ: Είναι αλήθεια ή όχι; Δεν γνωρίζω ποια είναι η αλήθεια.

Γνωρίζω, όμως τόσο εγώ, όπως και όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι κάτοικοι Φαρκαδόνας ότι τα 160 στρέμματα γηπεδικής έκτασης και μάλιστα υψηλής αξίας βγήκαν στο σφυρί από τους ιδιώτες, μελετητές. Ευτυχώς που ο διεξαχθείς πλειστηριασμός απέβη άγονος 2 φορές».