Τρίτη 27.09.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Φράγμα Μεσοχώρας και αιολικά πάρκα: Πηγή πλούτου για τους ολιγάρχες, πληγή καταστροφής για τους υπόλοιπους

23.09.2022 /

Είναι γεγονός ότι η «Μητσοτάκης Α.Ε.» και το υπουργείο ενέργειας έχουν στοχοποιήσει τον ορεινό όγκο των Τρικάλων και των Αγράφων και τους έχουν εντάξει στο βασικό ενεργειακό τους χωροταξικό σχέδιο. Για αυτόν ακριβώς το λόγο σήμερα επισκέπτονται την Μεσοχώρα ο υπουργός ενέργειας, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας και φυσικά το golden boy και πρόεδρος της ΔΕΗ κ. Στάσσης .
Η πλήρης ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και της ΔΕΗ είχε ως αποτέλεσμα όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία, μεταξύ αυτών και το υδροηλεκτρικό φράγμα της Μεσοχώρας, να περάσουν στα χέρια των διεθνών και εγχώριων ολιγαρχών της ενέργειας .
Η δρομολόγηση της λειτουργίας του υδροηλεκτρικού φράγματος της Μεσοχώρας σε αυτό ακριβώς αποσκοπεί, πως δηλαδή κάποιοι ολιγάρχες να καταστούν ακόμα πλουσιότεροι από την εκμετάλλευσή του μέσα στην ενεργειακή κρίση.
Οι κυβερνητικοί παράγοντες βιάζονται «να τελειώσουν» με τη λειτουργία του φράγματος χωρίς ουσιαστικά νέες μελέτες διαχείρισης των υδάτινων πόρων, σε αγαστή σύμπνοια με τους γνωστούς τοπικούς και αυτοδιοικητικούς παράγοντες, βιάζονται να ξεμπερδέψουν με το κίνημα των κατοίκων της Μεσοχώρας που συνεχίζει να αντιστέκεται.
Όλοι μαζί κυβερνητικοί παράγοντες, golden boys της ΔΕΗ και ολιγάρχες της ενέργειας τρίβουν τα χέρια τους μπροστά στο ενδεχόμενο μιας πρόσκαιρης και οικολογικά ευάλωτης δήθεν ενεργειακής «ανάπτυξης» που θα προκαλέσει όμως τεράστιες και ανεπανόρθωτες οικολογικές καταστροφές στη λεκάνη απορροής του Αχελώου.
Βιάζονται να ξεκινήσουν τη λειτουργεία του υδροηλεκτρικού φράγματος της Μεσοχώρας, ώστε αμέσως μετά να αρχίσουν την εγκατάσταση και λειτουργεία των εκατοντάδων ανεμογεννητριών στις βουνοκορφές της περιοχής του πρώην Δήμου Πινδαίων, της περιοχής των χωριών του Ασπροποτάμου, αλλά και να την συνεχίσουν στα Άγραφα .
Δεκάδες αιολικά πάρκα είναι έτοιμα να χωροθετηθούν και να λάβουν τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις, ώστε να συνδεθούν ενεργειακά με την επικείμενη λειτουργεία του υδροηλεκτρικού φράγματος με αποτέλεσμα να μετατρέψουν τον συνολικό αυτό ορεινό όγκο μας σε «Ελντοράντο» των κερδοσκόπων της ενέργειας, αλλοιώνοντας τα χαρακτηριστικά της βιοποικιλότητας του τοπικού οικοσυστήματος και μετατρέποντας το φυσικό περιβάλλον σε χώρο εναπόθεσης χιλιάδων τόνων σκυροδέματος και εκατοντάδων χιλιομέτρων οδοποιίας που θα ξεκοιλιάσουν τα βουνά μας και θα καταστρέψουν τα δάση μας.
Αυτό το μέλλον επιφυλάσσουν για την ορεινή πατρίδα μας η κυβέρνηση, τα golden boys της και οι φίλοι της ολιγάρχες.
Θα τους το επιτρέψουμε;

Ο.Β. Τρικάλων του ΜέΡΑ 25