Σάββατο 14.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συγκέντρωση Τρικαλινών υπέρ του «ΝΑΙ»

29.06.2015

Συγκέντρωση Τρικαλινών υπέρ του ΝΑΙ και της πρωτοβουλίας «Μένουμε Ευρώπη» πραγματοποιήθηκε απόψε στο δημαρχείο Τρικάλων.

Παρότι η κινητοποίηση έγινε μέσω facebook, η ιδέαν ανήκει στον Θανάση Βαβύλης, ενώ τον συντονισμό είχε ο Κώστας Αργυρούσης που μάλιστα είπε «πως θα πρέπει πάση θυσία να αποτρέψουμε τη χρεωκοπία της χώρας και τη επιστροφή στη δραχμή, τονίζοντας πως τα μικρόφωνα του σταθμού θα είναι ανοιχτά για το λόγο αυτό».

Η συγκέντρωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Τρικκαίων, έγινε με τη συμμετοχή του δημάρχου Τρικκαίων Δημ. Παπαστεργίου, του αντιπεριφερειάρχη Χρ. Μιχαλάκη, των πρώην βουλευτών Ηλ. Βλαχογιάννη, Μιχ. Ταμήλου και Σ. Μερεντίτη (από Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ), του πρώην δημάρχου Τρικκαίων Χρ. Λάππα, του επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης Δημ. Χατζηγάκη, τους περισσότερους αντιδημάρχους και δημοτικούς συμβούλους Τρικκαίων, επιχειρηματίες, μέλη κομμάτων, υποψήφιους βουλευτές και πολλών άλλων που προσήλθαν με αγωνία για να συζητήσουν για τις εξελίξεις.

Ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου σημείωσε ότι «δεν έχουν καταλάβει τι θα γίνει την Κυριακή σε περίπτωση που ψηφίσουν όχι. Οδηγούμαστε σε πρωτόγνωρες καταστάσεις», περιγράφοντας μάλιστα την κατάσταση που είναι ο κόσμος είπε πως «Σήμερα ήταν η πρώτη μέρα που δεν πάτησε ούτε ένας δημότης στο γραφείο να ζητήσει κάτι». Επίσης δήλωσε πως μπορεί να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.

Με πολλή σκληρή γλώσσα μίλησε ο Ηλίας Βλαχογιάννης που είπε πως το παιχνίδι είναι στημένο και χαρακτήρισε το δημοψήδφισμα αντισυνταγματικό κάνοντας την εκτίμηση πως «Δεν θα φτάσουμε σε αυτό με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», χωρίς όμως να ξεκαθαρίσει τι εννοεί…

«Γκρουπόσκυλα» χαρακτήρισε τους κυβερνώντες ο πρώην δήμαρχος Χρήστος Λάππας λέγοντας «νομίζω πως ζούμε στιγμές χούντας, αν έχεις διαφορετική άποψη από την δική τους».

Σκληρός στην τοποθέτησή του ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, ο οποίος είπε ότι «κατεβαίνουμε στην Αθήνα και  βγαίνουμε όλοι μπροστά, δήμαρχοι, περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, όλοι. Οι άνθρωποι έχουν σχέδιο να μας οδηγήσουν εκτός Ευρώ. Να μας οδηγήσουν στη δραχμή από Δευτέρα. Δεν θα ανοίξουν οι Τράπεζες, οι καταθέσεις θα τεθούν σε κίνδυνο. Τώρα πρέπει να ενωθούμε και να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει τι διακυβεύεται την Κυριακή».

Αποφασίστηκε να συγκροτηθούν επιτροπές οι οποίες θα βγουν στα χωριά για να μεταδώσουν το μήνυμα του «ναι», ενώ προγραμματίζεται μεγάλη συγκέντρωση στα Τρίκαλα την Πέμπτη το βράδυ.