Πέμπτη 06.08.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Τα βρόντηξε τελικά από πρόεδρος ο Μεϊμαράκης

24.11.2015

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης ανακοίνωσε ότι παραιτείται από μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για να εξασφαλιστεί η ενότητα του κόμματος και παραδίδει -όπως είπε- τη μεταβατική προεδρία της ΝΔ στον Γ.Πλακιωτάκη συνεχίζοντας να είναι υποψήφιος στις εσωκομματικές εκλογές.

«Σε όλη μου τη ζωή υπηρέτησα τις αρχές της ΝΔ και την ενότητα του κόμματος και πάντα ήμουν στρατιώτης. Επειδή σχηματοποιείται μια επίθεση στο πρόσωπό μου, πολλές φορές χυδαία και ανήθικη, και που πάντως δεν συνάδει με το νεοδημοκρατικό ύφος και ήθος και επειδή έχει δημιουργηθεί μια μεγάλη ένταση και οι νεοδημοκράτες είναι πάρα πολύ στενοχωρημένοι, για να αποκλιμακώσω την ένταση όρισα αντιπρόεδρο τον Γιάννη Πλακιωτάκη και παραδίδω την μεταβατική προεδρία στον κύριο Πλακιωτάκη» δήλωσε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έξω από τα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού.

Ο κ. ΜεΪμαράκης ξεκαθάρισε ότι παραμένει στην κούρσα διεκδικώντας την προεδρία της ΝΔ.  

Ακόμη, σημείωσε ότι θα σκεφτεί εάν θα πάει στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, στις 7:00 το απόγευμα, προσθέτοντας ότι την απόφαση αυτή θα λάβει με βάση το τι εξυπηρετεί την ενότητα.

Στην επισήμανση ότι η συνεδρίαση της ΚΟ είναι σε λίγη ώρα ο κ. Μεϊμαράκης σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «μία ώρα είναι πολύς χρόνος και αρκεί για να σκεφτεί κάποιος». 

Σε ερωτήσεις δε περί κινδύνου διάσπασης της ΝΔ ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι δεν βλέπει τέτοιο κίνδυνο και ακριβώς στην διασφάλιση της ενότητας της παράταξης και της αποκλιμάκωσης της έντασης αποβλέπει και η παραίτησή του. «Τώρα εάν θέλει κάποιος μεμονωμένα να αποχωρήσει από τη ΝΔ είναι ελεύθερος να το κάνει» πρόσθεσε.

«Μα ήδη έχουν αρχίσει να ακούγονται σενάρια περί δημιουργίας νέου κόμματος…»  σχολιάσαν οι δημοσιογράφοι για να τους διακόψει ο κ. Μεϊμαράκης: «Από ποιον; Ξέρετε κάτι που δεν ξέρω;»