Τετάρτη 19.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στο τιμόνι της ΝΔ ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έως την Ανοιξη του 2016

23.07.2015

Στον απόηχο του κινήματος των 62 βουλευτών που υπέγραψαν για την παραμονή του Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην ηγεσία, η Εκτελεστική Γραμματεία και το Πολιτικό Συμβούλιο της ΝΔ, σε κοινή τους συνεδρίαση, αποφάσισαν να παραμείνει ο κ. Μεϊμαράκης στη θέση του προέδρου του κόμματος έως την Άνοιξη του 2016 και στη συνέχεια η εκλογή της νέας ηγεσίας θα γίνει με το ισχύον καταστατικό, δηλ. από την κοινωνία και με ανοιχτούς καταλόγους την ημέρα της εκλογής.

Επίσης αποφασίστηκε το τακτικό συνέδριο της ΝΔ να διεξαχθεί υπό τη νέα ηγεσία του κόμματος, δηλαδή όπως είναι προγραμματισμένο για τα τέλη Ιουνίου του 2016. Επί της ουσίας υπήρξε συμβιβασμός απόψεων, αφού από τη μια πλευρά παραμένει ο κ. Μεϊμαράκης και από την άλλη ικανοποιείται και η απαίτηση πολλών να μην αλλάξει το καταστατικό και να γίνει η εκλογή όπως και το 2009.

Πριν από την συνεδρίαση έγινε, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες τουΒήματος, μυστική συνάντηση των κ.κ. Σαμαρά και Μεϊμαράκη, ενώ χθες συναντήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ με τον κ. Καραμανλή οποίος σήμερα το πρωί συνομίλησε στο γραφείο του με την Ντόρα Μπακογιάννη.

Ως εκ τούτου, η συνεδρίαση της Πολιτικής Επιτροπής το μεσημέρι της Παρασκευής αποκτά τυπική σημασία.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, στις 11 το πρωί της Παρασκευής θα συνεδριάσει η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή υπό την προεδρία του γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκου, ενώ στις 12 θα ακολουθήσει η τυπική συνεδρίαση της Π.Ε. με ομιλία του κ. Μεϊμαράκη, ο οποίος στη συνέχεια ως «κανονικός» και όχι ως μεταβατικός πρόεδρος θα συμμετάσχει στο γεύμα που θα παραθέσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για τους πολιτικούς αρχηγούς επί τη ευκαιρία της 41ης επετείου από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας.