Σάββατο 04.07.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μεϊμαράκης: Δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ

21.07.2015

Στην πρώτη του συνέντευξη από την στιγμή που ανέλαβε τα νέα του καθήκοντα, ο πρόεδρος της ΝΔ τάχθηκε κατά του ενδεχόμενου των πρόωρων εκλογών, ωστόσο δεν έκλεισε την πόρτα στην περίπτωση που ο πρωθυπουργός προτείνει την δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης.

«Δεν υπάρχει πεδίο συνεννόησης με τον ΣΥΡΙΖΑ», ανέφερε ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και πρόσθεσε: «Είμαι έτοιμος να συνεργαστώ με όποιους έχουν λογική».

Παράλληλα, υποστήριξε πως ο κ. Τσίπρας δεν έχει κανένα λόγο να οδηγήσει την χώρα και πάλι στις κάλπες. «Να μας πει το διακύβευμα, γιατί πιστεύω ότι θα οδηγήσει την χώρα σε εκλογές λόγω των προβλημάτων που αντιμετωπίζει στο εσωτερικό του κόμματος του».

Άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό για την στάση του απέναντι στην αντιπολίτευση την οποία όπως είπε δεν την σέβεται. «Ο κ. Τσίπρας πρέπει να ξεκαθαρίσει ότι δεν είναι μόνο πρόεδρος του κόμματος αλλά πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων», ενώ παραδέχθηκε πως υπάρχει έλλειμμα εμπιστοσύνης με ευθύνη του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα. «Σε αυτές τις κρίσιμες ιστορικές ώρες η συνεννόηση με τον πρωθυπουργό θα γίνεται με την παρουσία του προέδρου της Δημοκρατίας».

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης τόνισε πως ο κίνδυνος ενός Grexit παραμένει ακόμα στο τραπέζι και αναρωτήθηκε αν πρωθυπουργός συμφώνησε σε ένα πολύ σκληρό πακέτο μέτρων προκειμένου με απώτερο στόχο να βγάλει την χώρα εκτός ευρωζώνης.

«Απορώ πως δέχθηκε ένα πακέτο τόσο σκληρών μέτρων. Μήπως έφερε τόσα σκληρά μέτρα για να αγανακτήσει ο κόσμος και να μας οδηγήσει εκτός ευρώ; Γιατί να μην βάλει σε μερικούς μήνες πάλι το ίδιο δίλημμα;»

Επίσης, εκτίμησε ότι δεν έχει χαθεί η δεδηλωμένη από την κυβέρνηση καθώς αυτή διαπιστώνεται μόνο σε προτάσεις εμπιστοσύνης ή μομφής. «Αυτή την στιγμή υπάρχει καταψήφιση νομοσχεδίων. Το ζήτημα με τους 120 πρόκειται για έναν τακτικίστικο ελιγμό του κ. Τσίπρα» και ξεκαθάρισε πως «άλλο η συμφωνία που μας κρατάει στην ευρωπαϊκή πορεία και άλλο η συνολική διακυβέρνηση της χώρας. Αν εμείς έρθουμε στα πράγματα θα τα διαπραγματευτούμε διαφορετικά τα μέτρα, περιορίζοντας το κράτος και μειώνοντας τους φόρους. Αυτή είναι η μεγάλη μας διαφορά με την Αριστερά».

Για πρώτη φορά ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης αναφέρθηκε και στις εσωκομματικές διαδικασίες στην ΝΔ για την ανάδειξη νέου προέδρου. Ο ίδιος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος αν η εκλογή γίνει από το συνέδριο και όχι από την βάση του κόμματος.

«Είχα διαφωνήσει το 2009 με την εκλογική διαδικασία, δεν ήταν ουσιαστικά εκλογή από την βάση αλλά από τον κάθε περαστικό που έδινε 2 ευρώ. Γι αυτό τον λόγο δεν πιστεύω στα δημοψηφίσματα. Η κοινωνία έχει τους αντιπροσώπους της. Εκλογή προέδρου θα πρέπει να γίνει κατά την άποψη μου από το συνέδριο. Εάν παραμείνει η ίδια διαδικασία εγώ δεν θα είμαι υποψήφιος. Αν αλλάξει, θα το σκεφτώ».

Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως το κόμμα θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει την πολιτική του ταυτότητα «ακολουθώντας τον μεσαίο δρόμο». Οι διαδικασίες θα ξεκινήσουν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του κ. Μεϊμαράκη το Φθινόπωρο εφόσον η οικονομία θα έχει ομαλοποιηθεί «Οκτώβριο ή Νοέμβριο να γίνουν οι εγγραφές να ανοίξουμε του καταλόγους και στην συνέχεια να προχωρήσουμε στις υπόλοιπες διαδικασίες».

Πηγή: www.real.gr