Σάββατο 31.07.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μεγάλη επιτυχία στα εγκαίνια της έκθεσης ζωγραφικής του Παναγιώτη Βανταλή

01.10.2017 /

Εγκαινιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου η έκθεση ζωγραφικής του Τρικαλινού ζωγράφου, μέρος των εσόδων της θα διατεθούν στο Σύλλογο ΑμΕΑ «Η ΑΡΩΓΗ»

Καταθέτει ψυχή και εξωτερικεύει συναισθήματα μέσα από τα έργα του ο Τρικαλινός ζωγράφος, Παναγιώτης Βανδαλής. Έργα χρόνων που φιλοτέχνησε ο ίδιος στην μακρά πορεία του στα Εικαστικά. Έργα τα οποία συγκινούν και συναρπάζουν, έργα που στέλνουν μηνύματα, ειδικά όταν προέρχονται για ένα δημιουργό ο οποίος είναι αυτοδίδαχτος.

Όλα αυτά τα έργα έρχονται να παρουσιαστούν στην αναδρομική έκθεση ζωγραφικής του Τρικαλινού καλλιτέχνη Παναγιώτη Βανταλή, που εγκαινιάστηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο μουσείο Τριτσάνη.

Η έκθεση έχει φιλανθρωπικό χαρακτήρα καθώς μέρος των εσόδων της θα διατεθούν στο Σύλλογο της «Αρωγής» για τις ανάγκες στήριξης ατόμων με αναπηρία. Στα εγκαίνια της έκθεσης υπήρξε παρούσα η πρόεδρος του «ΘΕΛΩ», κα Κορίνα Λιούτα, η οποία συνεργάζεται στενά με το Σύλλογο Ατόμων με Αναπηρία «Η ΑΡΩΓΗ».

Η κα Λιούτα ήρθε να προλογίσει την εκδήλωση, επισημαίνοντας την ανάγκη διοργάνωσης ανάλογων εκδηλώσεων φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Όπως είπε ο κ. Βανδαλής αναδεικνύει την ευαισθησία του για άνθρωπο, αφενός μέσα από τα έργα του, αφετέρου με τις πράξεις του. Παρότρυνε απλούς και μη Τρικαλινούς να ακολουθήσουν τα βήματα του ζωγράφου, με σκοπό την ενίσχυση Σωματείων που έχουν τη διάθεση να προάγουν το έργο και τις δράσεις τους.

Από την πλευρά της η κα Ελένη Καϊμά αφού ευχαρίστησε τον Τρικαλινό καλλιτέχνη και την κα Λιούτα για την αμέριστη συμπαράσταση προς το Σύλλογο μίλησε για το έργο του Συλλόγου. Για τις προσπάθειες που έχουν υλοποιηθεί έως σήμερα, αλλά και τους μελλοντικούς στόχους μεταξύ των οποίων είναι η έμπρακτη συμπαράσταση στα μέλη και μη μέλη της «ΑΡΩΓΗΣ».

Στην έκθεση το παρόν μεταξύ άλλων έδωσαν ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Τρικάλων Μιχάλης Λάππας, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού Έφη Λεβέντη.

Για τα έργα του μίλησε ο ζωγράφος κ. Παναγιώτης Βανταλής. Όπως τόνισε πρόκειται για ζωγραφικούς πίνακες με εικόνες από την καθημερινή ζωή στην πόλη και στο ύπαιθρο, αλλά και με άλλα ελεύθερα θέματα, που είχε φιλοτεχνήσει στο παρελθόν όντας αυτοδίδακτος.

Αναφερόμενος στο φιλανθρωπικό χαρακτήρα της έκθεσης είπε πως για τον ίδιο αποτελούσε υποχρέωση, καθώς η αλληλεγγύη πρέπει να προβάλλεται από το καθένα μας, πόσο μάλλον από έναν καλλιτέχνη, που κρύβει πολλές ευαισθησίες για την ανθρώπινη φύση.