Τρίτη 16.07.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Συνάντηση Επιτροπής Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ

10.12.2023 /
Το μεσημέρι του Σαββάτου 9/12 πραγματοποιήθηκε συνάντηση της Επιτροπής Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων με αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ αποτελούμενη από την βουλευτή κ Γιαννακοπούλου, και τον κ. Χνάρη, συνοδευόμενοι από τον Γραμματέα της ΝΕ Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ Γιάννη Τριγώνη και άλλα στελέχη. Οι εκπρόσωποι της Επιτροπής Πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων έθεσαν τα αιτήματα των πλημμυροπαθών στην αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ οι οποίοι δεσμεύτηκαν να τα προωθήσουν στη βουλή .
Η Επιτροπή πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων ζήτησε από την αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ:
Να πιέσει προς την κυβέρνηση να δοθεί άμεσα η αποζημίωση για την οικοσκευή, δηλαδή τα 6.600 ευρώ, τα οποία δεν έχουν καταβληθεί σε αρκετούς συγχωριανούς μας.
1. Να πιέσει για τον καθαρισμό των χώρων από τα γκρεμισμένα σπίτια και τις αποθήκες, από το κράτος.
2. Να επισπευστούν όλες οι διαδικασίες για να δοθούν οι αποζημιώσεις για τα σπίτια που έχουν χαρακτηριστεί πράσινα, κίτρινα, κόκκινα. Οι αποζημιώσεις δεν επαρκούν για την ανακατασκευή σπιτιού. Η κρατική Σ.Σ ανέρχεται στα 800 ευρώ ανά m² ενώ κοστίζει 1.500 ευρώ ανά m².
3. Να υπάρξει μέριμνα για τους άστεγους πλημμυροπαθείς με ευθύνη του Δήμου, της Περιφέρειας, του Κράτους και της Κυβέρνησης για να υπάρχει αξιοπρεπής στέγαση μέχρι να δοθούν οι αποζημιώσεις. Να αναλάβει το Κράτος την ρευματοδότηση και το κόστος του ρεύματος για τους οικίσκους, που έχουν τοποθετηθεί στα οικόπεδα των άστεγων πλημμυροπαθών. Η ΔΕΗ ζητάει 300 ευρώ για να τοποθετήσει πίνακα και να δώσει ρεύμα στα κοντέινερ το κόστος του οποίου θα βαραίνει τους πλημμυροπαθείς.
4. Να ασκηθεί πίεση ώστε να ανοίξει ξανά η πλατφόρμα για τη διευθέτηση των κληρονομικών και άλλων εκκρεμοτήτων.
5. Να ασκηθεί πίεση σχετικά με την άμεση καταβολή των επιδομάτων ενοικίου και συγκατοίκησης διότι η καθυστέρηση της καταβολής τους δημιουργεί σοβαρότατα προβλήματα στους άστεγους πλημμυροπαθείς.
6. Να καθαριστούν τα κανάλια, οι αγροτικοί δρόμοι και εγκαταστάσεις, να επισκευαστούν άμεσα οι πομόνες και το αρδευτικό δίκτυο.
7. Να ενημερωθούμε για το αν υπάρχει σχέδιο αντιπλημμυρικής θωράκισης και ποιο είναι αυτό.
8. Να ασκηθεί πίεση προς την κυβέρνηση για να υπάρξουν νέες ειδικές ρυθμίσεις για τους πλημμυροπαθείς για χρέη προς την εφορία και τις τράπεζες.
Στα Μεγάλα Καλύβια 3 μήνες μετά την πλημμύρα δεν λειτουργούν τα σταθερά τηλέφωνα και το ίντερνετ.
Τρίκαλα, Σάββατο 9/12/2023
Επιτροπή πλημμυροπαθών Μεγάλων Καλυβίων
[fbcomments]