Κυριακή 13.06.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Με βροχές και χιόνια τα Χριστούγεννα στο ν. Τρικάλων

24.12.2018

Με τα βουνά των Τρικάλων να είναι ήδη ντυμένα στα λευκά και με τα ξενοδοχεία γεμάτα με κόσμο θα υποδεχτούν αύριο τα Χριστούγεννα χιλιάδες επισκέπτες αλλά και οι Τρικαλινοί.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις στην πόλη των Τρικάλων, αύριο ανήμερα των Χριστουγέννων θα έχουμε βροχές, ενώ από την Τετάρτη επιστρέφει ο ήλιος… αλλά και οι χαμηλές θερμοκρασίες που θα είναι κάτω του μηδενός.

Χιόνια όμως προβλέπεται να πέσουν στο Περτούλι και στα υπόλοιπα ορεινά, ενώ από την επόμενη ημέρα η θερμοκρασία θα κατρακυλήσει στους -8 βαθμούς και θα υπάρχει παγετός.

Στην υπόλοιπη Ελλάδα

Χιονισμένα προβλέπονται τα Χριστούγεννα φέτος στην Ελλάδα, ενώ αναμένονται μάλιστα και βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Συγκεκριμένα, ο καιρός το διήμερο των Χριστουγέννων αναμένεται άστατος και κρύος σύμφωνα με τα νέα προγνωστικά στοιχεία. Έτσι, τόσο ανήμερα των Χριστουγέννων (Τρίτη 25/12) αλλά και τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων (Τετάρτη 26/12) θα εκδηλωθούν βροχές, σποραδικές καταιγίδες σε νότιες θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές, και χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας και πιθανώς σε βόρειες πεδινές περιοχές.

Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σημαντική πτώση, ενώ οι άνεμοι στα πελάγη θα φτάνουν τα 8, και πιθανώς τοπικά τα 9 μποφόρ.

Σημαντική θα είναι η μεταβολή που θα παρουσιάσει ο καιρός ανήμερα των Χριστουγέννων (Τρίτη 25/12), καθώς και τη δεύτερη ημέρα των Χριστουγέννων (Τετάρτη 26/12), οπότε ψυχρές αέριες θα φτάσουν και θα επηρεάσουν την χώρα μας όπως μπορείτε να στις εικόνες που ακολουθούν.

Στον πρώτο χάρτη παρουσιάζεται η θέση των αερίων μαζών την παραμονή των Χριστουγέννων (Δευτέρα 24/12), ενώ στον επόμενο η θέση τους ανήμερα των Χριστουγέννων (Τρίτη 25/12).

Ως αποτέλεσμα, η θερμοκρασία θα παρουσιάσει ραγδαία πτώση, αρχικά στα βόρεια και κατόπιν σε όλη τη χώρα. Ολικός παγετός θα επικρατήσει στα ορεινά, καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας χώρας.

Παράλληλα θα πέσουν βροχές, χιόνια σε ορεινά και ημιορεινά και πιθανώς πεδινά της βόρειας χώρας, και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες στις νότιες θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές.

Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν αρχικά τις βορειότερες περιοχές και σταδιακά θα επεκταθούν στα κεντρικά και νότια. Οι άνεμοι στα πελάγη στο Αιγαίο θα φτάνουν τοπικά τα 8 και πιθανώς τα 9 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο δεν θα ξεπερνούν τα 6 με 7 μποφόρ.

Στον χάρτη αριστερά μπορείτε να δείτε τις περιοχές όπου αναμένονται φαινόμενα έως το μεσημέρι της Τρίτης 25/12, ενώ σε αυτόν δεξιά την αναμενόμενη διεύθυνση και ένταση του ανέμου το πρωί της Τρίτης 25/12.