Πέμπτη 24.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Με την πλάτη στον τοίχο ο Κ. Μαράβας

18.02.2019

Του Χρήστου Κοντού

Δεδομένη θεωρείται πλέον από τους περισσοτέρους στον δήμο Πύλης η δεύτερη Κυριακή όπου θα παιχτούν όλα τελικά για την ηγεσία της δημοτικής αρχής, αφού την περασμένη εβδομάδα το σκηνικό άλλαξε άρδην.

Η εισδοχή στον συνδυασμό του Θοδωρή Χήρα νέων ισχυρών στελεχών που τον ενισχύουν τόσο στον ορεινό όγκο, αλλά και μέσα στο… ίδιο του σπίτι του σημερινού δημάρχου (δήμος Πιαλείων),  παράλληλα με την δυναμική που έχει αναπτύξει μέσα στην Πύλη ο Βαλάντης Τσιούτσιας, χωρίς να εξαιρεί κανείς τον υποψήφιο δήμαρχο της Λαικής Συσπείρωσης Βάιο Καλύβα που είναι ιδιαίτερα αγαπητός στην περιοχή του κάμπου, οδηγούν μοιραία τον Μαράβα στη δεύτερη Κυριακή, κάτι που φοβάται όπως ο διάολος το λιβάνι….

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή και πιο συγκεκριμένα από τη στροφή του Θ. Χήρα στο κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, όπου πλέον εκεί κόβει σχεδόν αποκλειστικά από τον Μαράβα, που προσπαθεί να το παίξει ανεξάρτητος… δεχόμενος μάλιστα ανοιχτά την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ από τους Σ. Παπαδόπουλο και Χρ. Μπάτζιο μπορεί να πάρει κάποιους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ μιας και ως κόμμα ποτέ δεν είχε απήχηση στην Τ.Α., χάνει όμως σωρηδόν ψηφοφόρους που δεν θέλουν ούτε το όνομα των κυβερνώντων να ακούσουν. Αν σε αυτό έρθει και προστεθεί και ο Βαλάντης Τσιούτσιας που είναι γέννημα θρέμμα της Ν.Δ. , τότε ο Μαράβας μένει να διεκδικεί τους ψήφους των συνεργατών που είχε και την προηγουμένη τετραετία… αλλά με μια τεράστια φθορά λόγω εξουσίας.

Η μάχη του πτυχίου

Άλλο ένα μεγάλο αδύνατο σημείο του Κ. Μαράβα είναι αυτό της έλλειψης πανεπιστημιακής (και όχι μόνο), μόρφωσης που παραθέτουν οι άλλοι συνδιεκδικητές του δήμου. Μάλιστα ένα τηλεοπτικό σποτάκι που παίζει τελευταία συνεχώς και έχει να κάνει με το σαρδάμ – «πατάτα» του δημάρχου κατά την επίσκεψη του κ. Σπιρτζη, όπου είπε πως «από το τότε που αναλάβαμε μόνο ζημιές κάνουμε», θέλοντας να πει πως μόνο ζημιές επισκευάζουμε, έχει γίνει όπλο στα χέρια των αντιπάλων του.

Εξάλλου όλο και περισσότεροι είναι εκείνοι οι νέοι επιστήμονες… αλλά και οι γονείς τους που μόχθησαν να τους σπουδάσουν, που λένε πως επιτέλους ας αναλάβει κάποιος επιστήμονας τον δήμου Πύλης που να ξέρει τουλάχιστον να μιλάει.

Οι κόντρες στο συνδυασμό

Επίσης το ατού των άλλων δύο υποψηφίων είναι το γεγονός της κατάρτισης των ψηφοδελτίων από το μηδέν, με αποτέλεσμα οι κόντρες μεταξύ των συνυποψηφίων συμβούλων να είναι ελάχιστες και μικρές. Σε αντίθεση μεγάλα είναι τα προβλήματα για τον Κώστα Μαράβα που βλέπει τους συμβούλους του να σφάζονται κάτω από το τραπέζι… ειδικά με την αδυναμία του δημάρχου σε ένα πρώην αντιδήμαρχο που αποτελεί… κόκκινο πανί για τους περισσότερους στην ομάδα του.