Κυριακή 01.08.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία το λαϊκό γλέντι του ΚΚΕ στα Τρίκαλα

01.02.2016

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30 Γενάρη το λαϊκό γλέντι που διοργάνωσε η Τομεακή Οργάνωση Πόλης Τρικάλων του ΚΚΕ στον πολυχώρο του δήμου Τρικκαίων (έναντι της ΔΕΗ)

Η εκδήλωση ήταν μια ψυχαγωγική ανάσα στην καθημερινότητα που δε θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την εθελοντική εργασία αλλά και την προσφορά σε τρόφιμα , ποτά και σε κάθε απαραίτητο υλικό των μελών και φίλων του ΚΚΕ και επαγγελματιών της πόλης μας. Την «ευθύνη» της διασκέδασης είχαν αναλάβει με την προσφορά «δοκιμασμένοι» μουσικοί , που ανέβασαν το κέφι κατακόρυφα.

Στην εκδήλωση απεύθυνε χαιρετισμό ο γραμματέας της Τ.Ε. Τρικάλων του ΚΚΕ Σωτήρης Σωτηρόπουλος ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Συναντιόμαστε απόψε σε συνθήκες όπου έχει διογκωθεί η λαϊκή αγανάκτηση. Τη φετινή χρονιά , μετά από ένα χρόνο διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, γιατί ο λαός μας νιώθει εξαπατημένος, νιώθει ότι όλες αυτές οι ψεύτικες ελπίδες, τα ψέματα, τα λόγια τα μεγάλα που έλεγε η αξιωματική αντιπολίτευση τότε και σε συνέχεια η κυβέρνηση σήμερα των ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, έχουν πάει περίπατο.

Και γίνεται ολοένα και πιο φανερό ότι είναι αδιέξοδη η πολιτική της κυβέρνησης. Η στρατηγική που έχει χαράξει, γιατί έχει ξεκαθαρίσει τι θέλει: θέλει να είναι με την ΕΕ, θέλει να υπηρετήσει το κεφάλαιο, θέλει να υλοποιήσει το τρίτο βάρβαρο μνημόνιο, θέλει να περάσει όλα τα προαπαιτούμενα. Και βρίσκεται περισσότερο σε σύγκρουση με έναν κόσμο του οποίου του υποσχέθηκε και την πίστεψε.

Στην πράξη έρχονται πολύ σκληρά μνημονιακά μέτρα, βάρβαρα μέτρα, ένα από αυτά είναι το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που καταργεί, ουσιαστικά βάζει την ταφόπλακα στο κοινωνικοασφαλιστικό σύστημα, ότι είχε απομείνει. Γιατί η κατάργησή του έχει ξεκινήσει χρόνια πριν, από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Και έρχεται τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, η ονομαζόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς, να το αποτελειώσει και αυτό το ζήτημα είναι που θίγει τους πάντες.

Η σημερινή κυβέρνηση υπογράφει μνημόνια ίδια και χειρότερα με τα προηγούμενα. Χρησιμοποιεί τα ίδια επιχειρήματα με τις προηγούμενες κυβερνήσεις για τη «βιωσιμότητα» του Ασφαλιστικού. Αλλά για την πραγματική πρόθεσή της κάτι λέει και το γεγονός ότι την ίδια μέρα που κατέθετε την πρότασή της για το αντιασφαλιστικό έκτρωμα, έστελνε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη λειτουργία των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Τα άλλα πολιτικά κόμματα δε διαφωνούν στην ουσία του νομοσχεδίου. Αλλωστε και αυτό το νομοσχέδιο είναι βασισμένο στα δικά τους έργα, στους δικούς τους νόμους, τους οποίους καλείται να ολοκληρώσει τώρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Εχουν την ίδια αφετηρία. Τα επιχειρήματα και του κ. Μητσοτάκη και του κ. Τσίπρα έχουν την ίδια βάση.

Επομένως ,η απάντηση που ανταποκρίνεται στα πραγματικά συμφέροντα του λαού, είναι μόνο μία. Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο, να πληρώσει το κράτος τους. Δεν μπορεί να υπάρχει άλλη λύση σήμερα. `Η θα πληρώσει το κεφάλαιο ή οι εργαζόμενοι θα οδηγούνται συνεχώς στην εξαθλίωση και σε όλο και μεγαλύτερα αδιέξοδα. Ο ελληνικός λαός δουλεύει, παράγει αυτόν τον πλούτο. Ο λαός, λοιπόν, είναι που πρέπει να δικαιωθεί και σε αυτήν την πάλη το ΚΚΕ θα δώσει όλες του τις δυνάμεις.

Η μόνη θέση που υπηρετεί τα συμφέροντα των εργαζομένων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, των αγροτών, των αυτοαπασχολούμενων της πόλης, που θίγονται από το νόμο αυτό, που κυριολεκτικά ενταφιάζει τα κοινωνικο-ασφαλιστικά δικαιώματα, είναι να αποσυρθεί, να μην έρθει καν για συζήτηση στη Βουλή. Αυτό λέμε από την πρώτη μέρα, αυτό ζητάει και το εργατικό – λαϊκό κίνημα, αυτό ζητάνε οι αγρότες στα μπλόκα, αυτό ζητάνε όλοι οι εργαζόμενοι που αυτή τη στιγμή διαδηλώνουν.

Ο στόχος αυτός μπορεί να πραγματοποιηθεί μόνο αν διαμορφωθεί πραγματικά ένα παλλαϊκό κίνημα λαϊκού ξεσηκωμού. Η ανάπτυξη τέτοιου κινήματος απαιτεί αποφασιστικότητα, σχεδιασμένη πάλη. Η πανεργατική απεργία στις 4 του Φλεβάρη πρέπει και μπορεί να είναι μια τέτοια μάχη και αυτό πρέπει να γίνει μέσα στους τόπους δουλειάς, να γίνει υπόθεση κάθε σωματείου, κάθε φορέα, κάθε εργαζόμενου, κάθε λαϊκής οικογένειας.

Αυτό το διάστημα η αγροτιά βρίσκεται στο δρόμο, στα μπλόκα σε όλη τη χώρα. Και πρέπει να εκφραστεί η αμέριστη αλληλεγγύη μας, η αλληλεγγύη όλων των κοινωνικών στρωμάτων, όλων των κλάδων, κόντρα στις θεωρίες περί κοινωνικού αυτοματισμού, κόντρα στις νουθεσίες και στις πιέσεις, τόσο από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, όσο και από την αξιωματική αντιπολίτευση και άλλα κόμματα, που θέλουν να ελέγξουν και να επιβάλουν ακόμα και τις μορφές πάλης τις οποίες θα χρησιμοποιήσουν οι εργαζόμενοι, οι αγρότες, για να υπηρετήσουν το δίκιο τους. Το οργανωμένο αγροτικό κίνημα, όπως και το οργανωμένο εργατικό κίνημα μπορούν μέσα από τις συλλογικές τους διαδικασίες να αποφασίζουν και τις μορφές πάλης και πού θα διαδηλώσουν και πότε θα απεργήσουν.

Οι απειλές δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητες. Οι ελιγμοί της κυβέρνησης θα ακυρώνονται όσο περισσότερο ο αγώνας της αγροτιάς απεγκλωβίζεται από παραλλαγές της ίδιας πολιτικής που τους συνθλίβει. Οσο δε συμβιβάζονται με την άθλια κατάσταση που ζούσαν έως τώρα, με τους μισούς να μην έχουν Ασφάλιση και όσοι έχουν να παίρνουν συντάξεις πείνας.

Ο ωμός   εκβιασμός της κυβέρνησης δεν απευθύνεται μόνο στους αγρότες, αλλά σε όλους όσοι αντιπαλεύουν σήμερα τα αντιασφαλιστικά σχέδια της κυβέρνησης.

Αλλά είναι ολοένα και πιο ξεκάθαρό ότι σήμερα πρέπει να καθορίσει τις τύχες αυτού του τόπου η παρέμβαση της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων, του κινήματος, σε κατεύθυνση ενάντια σε αυτό το σύστημα, ενάντια στον καπιταλισμό, ενάντια στα μονοπώλια.

Παλεύοντας φυσικά για μέτρα ανακούφισης, επιμέρους κατακτήσεις, αλλά μόνο σε αυτή την κατεύθυνση συνολικής αλλαγής που θα φτάσει μέχρι και την αποδέσμευση από λυκοσυμμαχίες, όπως είναι η ΕΕ, σε μια νέα κοινωνία, σε μια νέα οργάνωση της οικονομίας τελικά, που είναι η σοσιαλιστική κοινωνία .Εκεί πρέπει να είναι διέξοδος. Αδιέξοδα δεν υπάρχουν αρκεί να αποφασίσει ο λαός να δοκιμάσει τη δύναμή του.

ΣΉΜΕΡΑ ΛΈΜΕ ΣΤΟ ΛΑΌ: Το ΚΚΕ σού δίνει το χέρι. Έλα στο δρόμο της ανατροπής!

Σ ‘ αυτόν το δρόμο, το εργατικό – λαϊκό κίνημα μπορεί να έχει αποτέλεσμα, να βάζει εμπόδια, να διεκδικεί βελτίωση της ζωής των εργαζομένων. Και αυτήν τη δύναμη δεν την έχει ακόμη δοκιμάσει ο λαός.

Μπορούμε να ζήσουμε όπως μας αξίζει, με βάση τις σύγχρονες δυνατότητες της επιστήμης και της τεχνολογίας, αρκεί οι παραγωγικές δυνατότητες της χώρας, οι πλουτοπαραγωγικές πηγές, τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής να γίνουν κοινωνική ιδιοκτησία, με ΕΡΓΑΤΙΚΗ – ΛΑΪΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ. Να αξιοποιηθούν με κεντρικό σχεδιασμό, ενεργό συμμετοχή των εργαζομένων στην οργάνωση – διεύθυνση της κοινωνικής παραγωγής και των κοινωνικών υπηρεσιών, με αποδέσμευση από την ΕΕ και όλες τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες, μονομερή διαγραφή του χρέους.

Μόνο έτσι μπορεί να μπει τέλος στα βάσανα που συσσωρεύουν στο λαό το καπιταλιστικό σύστημα, οι κρίσεις του, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις που διαχειρίζονται αυτόν τον αντιλαϊκό δρόμο. Το πραγματικό δίλημμα για το λαό είναι: Συναίνεση και ανοχή στη σφαγή ή οργάνωση της πάλης για την ανατροπή.»

ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Κ.Ο. ΤΡΙΚΑΛΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ