Δευτέρα 24.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Με λίστες εκτάκτου ανάγκης οι εφορευτικές στο ν. Τρικάλων

26.05.2019

Σημαντικές ελλείψεις στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών καταγράφεται από το πρωί σε όλα σχεδόν τα εκλογικά τμήματα του ν. Τρικάλων, καθώς σε ορισμένα περιπτώσεις υπάρχει μόνο ένα άτομο ή και κανένα.

Όπως κατέγραψε ο «Ε.Π.»  σε όλα σχεδόν τα εκλογικά τμήματα εντοπίζονται σημαντικές ελλείψεις, ωστόσο σύμφωνα με τους αρμόδιους οι εκλογές θα διεξαχθούν έστω και με αυτό το πρόβλημα.

Μάλιστα, όπως ανέφεραν αρμόδιοι από το Πρωτοδικείο Τρικάλων και σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση δεν κατέστη εφικτό να αποφευχθεί το μείζον αυτό πρόβλημα και ήδη επιστρατεύτηκαν τα αναπληρωματικά μέλη.

Σημειώνεται ότι η συμμετοχή των πολιτών στην εφορευτική επιτροπή στις Εκλογές 2019 δεν είναι προαιρετική αλλά υποχρέωση του ψηφοφόρου, ο οποίος έχει κληθεί.

Εχουν παρατηρηθεί όμως και περιπτώσεις πολιτών, οι οποίοι είχαν κληρωθεί να είναι μέλη των εφορευτικών, ωστόσο για κάποιους λόγους δεν ενημερώθηκαν ποτέ, καθώς το χαρτί δεν έφτασε ποτέ στα χέρια τους και ενώ πήγαν να ψηφίσουν, έμαθαν πως θα πρέπει να μείνουν για τη διαδικασία.

Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι μαρκάρουν στις λίστες τα ονόματα των μελών στους εκλογικούς καταλόγους και μόλις αυτοί πηγαίνουν να ψηφίσουν, ενημερώνονται πως είναι στην εφορευτική επιτροπή και θα πρέπει να παραμείνουν εκεί μέχρι την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας και της καταμέτρησης. Στην περίπτωση που κάποιος αρνηθεί να παραμείνει καλείται η αστυνομία.