Τετάρτη 11.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Με… λαϊκό γλέντι ξεκίνησε η προεκλογική μάχη για το ΚΚΕ

21.01.2019

Με… λαϊκό γλέντι ξεκίνησε το Σάββατο το βράδυ προεκλογική μάχη για το ΚΚΕ στα Τρίκαλα.

Η Τομεακή Οργάνωση διοργάνωσε γλέντι με λαϊκή – δημοτική ορχήστρα με πολύ κέφι και χορό το Σάββατο στο κλειστό γυμναστήριο «Μπάρας» στα Τρίκαλα, όπου ομιλητής ήταν ο Τάσος Τσιαπλές, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, ενώ χαιρετισμό απεύθυνε ο Γιώργος Καϊκης , υποψήφιος δήμαρχος Τρικάλων.

Το λαϊκό γλέντι έχει γίνει «θεσμός» τα τελευταία χρόνια από την τοπική οργάνωση του ΚΚΕ και γίνεται με την εθελοντική προσφορά μελών και φίλων του Κόμματος όσο και επαγγελματιών της περιοχής. Προσφορά που εκφράζεται σε τρόφιμα και ποτά, τα δώρα για τη λαχειοφόρο, εργασίες για την ετοιμασία του χώρου, το σερβίρισμα, καθώς και την αφιλοκερδή συμμετοχή μουσικών.

Την «ευθύνη» της διασκέδασης είχαν οι μουσικοί: Τσιμπίδας Νίκος κλαρίνο, Πλακιάς Βασίλης βιολί, Γκότζιας Κων/νος λαούτο-μπουζούκι, Ντάκος Σωτήρης κιθάρα, Κατσάνος Χρήστος πλήκτρα, Ράγιας Δημήτρης τραγούδι, Βουτηρέας Τάκης τραγούδι, Νίκου Αντώνης Τραγούδι, Μούτος Θόδωρος Ακορντεόν & Κρουστά , Στέφανος Γκότζιας τραγούδι.

Ο Τάσος Τσιαπλές

Κατά την ομιλία του ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Τάσος Τσιαπλές, μεταξύ άλλων τόνισε: «Στις εκλογές του Μαΐου και για την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τους Δήμους, αρκετοί συνδυασμοί θα διεκδικήσουν την ψήφο των εργαζομένων, των μικρομεσαίων αγροτών και επαγγελματιών, των συνταξιούχων, των γυναικών και της νεολαίας.

Ωστόσο το κριτήριο ψήφου, δεν μπορεί να είναι τα πρόσωπα, γιατί αυτό που καθορίζει την ταυτότητα του καθενός, είναι ποια πολιτική στηρίζει, η στάση του απέναντι στα λαικά προβλήματα, στις αιτίες που τα δημιουργούν και την διέξοδο απ’ την αντιλαική πολιτική. Η στάση του στο ζήτημα της ανάπτυξης –από ποιόν και για ποιόν– που φέρνει στο προσκήνιο την πραγματική διαχωριστική γραμμή, με ποιόν είναι ο καθένας, είτε έχει κομματική στήριξη, είτε εμφανίζεται ως «ανεξάρτητος».

Ο συνδυασμός της Ν.Δ με τον κ. Αγοραστό, που έχει τη διοίκηση της Περιφέρειας, υπηρέτησε πιστά, σε σύμπλευση με όλες τις αστικές κυβερνήσεις και την Ε.Ε, την κυρίαρχη πολιτική στήριξης του μεγάλου κεφαλαίου, το αντιλαϊκό θεσμικό πλαίσιο της τοπικής διοίκησης όπως και την εμπλοκή της χώρας μας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε.

Η αντιπαράθεση με τον κ. Αγοραστό, των παρατάξεων του ΚΙΝΑΛ, του ΣΥΡΙΖΑ, που ως τώρα τάχα «σκοτώνονταν» και τώρα θα συνεργαστούν με επικεφαλής τον κ. Τσιλιμίγκα, των ΑΝΕΛ, των Οικολόγων, του κ. Κουρέτα που πορεύτηκε ως πολιτικός γυρολόγος και με τον κ. Αγοραστό και με τον ΣΥΡΙΖΑ και το Ποτάμι, είναι ψευδεπίγραφη.

Στα βασικά ζητήματα συμφωνούσαν όλες αυτές οι δυνάμεις και στο περιφερειακό συμβούλιο. Το ίδιο και η ναζιστική εγκληματική Χρυσή Αυγή, που συμφωνούσε στα βασικά με την πλειοψηφία, χύνοντας το δηλητήριο του αντικομμουνισμού, του εθνικισμού, του μίσους ενάντια στο εργατικό, αγροτικό κίνημα, στους μετανάστες και τους άλλους λαούς.

Το ίδιο έκαναν και στους Δήμους, γι’ αυτό αλλού θα συνεργαστούν προεκλογικά και αλλού μετεκλογικά.

Μόνο η ενίσχυση του ΚΚΕ στην ευρωβουλή, στην Βουλή και της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζει στην Περιφέρεια και τους Δήμους, μπορεί να εκφράσει την καταδίκη στην αντιλαική πολιτική κυβέρνησης, Ε.Ε, Περιφέρειας, Δήμων, στα κόμματα και τους υποψήφιους που στηρίζουν το εκμεταλλευτικό σύστημα. Να συμβάλει στην ανάπτυξη του εργατικού-λαικού κινήματος για την προστασία των εργαζομένων, των μικρών αγροτών και ΕΒΕ, από την αντιλαική επίθεση, για την διεκδίκηση της ικανοποίησης των λαικών αναγκών.