Σάββατο 23.01.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η δίμηνη οικονομική εξόρμηση των Τ.Ο. του ΚΚΕ

16.02.2016

Ξεπέρασαν τους στόχους

Ιδιαίτερα, επιτυχημένο ήταν το αποτέλεσμα για τις Τομεακές Οργανώσεις του ΚΚΕ στο Νομό, στο πλαίσιο της δίμηνης οικονομικής εξόρμησης που διεξήγαγε η Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ για το χρονικό διάστημα από τον Δεκέμβριο του 2015 έως και τον Ιανουαρίου του 2016.

Η Τ.Ο. Υπαίθρου Τρικάλων υπερκάλυψε το πλάνο της αγγίζοντας το 138,74%, ένα ποσοστό που την κατατάσσει, στην 1η θέση σε επίπεδο Θεσσαλίας και στη 12η θέση σε πανελλαδικό επίπεδο. Επίσης, η Τ.Ο. της πόλης των Τρικάλων υπερκάλυψε με τη σειρά της κι αυτή το πλάνο της φτάνοντας στο 126% . Σε πανελλαδικό επίπεδο το ποσοστό της οικονομικής εξόρμησης άγγιξε το 119,64%

Σύμφωνα με τα Τρικαλινά μέλη και στελέχη του ΚΚΕ «η σημασία της επιτυχίας αυτής της κερδισμένης μάχης, μάλιστα, έχει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα, καθώς δόθηκε μέσα σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες, με την οικονομική δυσπραγία να χτυπάει «κόκκινο» στις εργατικές, αγροτικές – λαϊκές οικογένειες που πληρώνουν τα σπασμένα της καπιταλιστικής κρίσης και της πολιτικής για το ξεπέρασμά της προς όφελος του κεφαλαίου. Κάθε ένα ευρώ από κάθε άνθρωπο του μόχθου που στενάζει από τη σημερινή βαρβαρότητα, έχει πολλαπλάσια αξία».

Τους στόχους, όμως κατάφεραν να «πιάσουν» και οι Κομματικές Οργανώσεις Βάσης (ΚΟΒ) που ουσιαστικά λειτούργησαν ως μοχλός για την επιτυχία της οικονομικής εξόρμησης.

Μερικές από τις ΚΟΒ που ξεχώρισαν είναι της Φαρκαδόνας και του Παληοκάστρου που ξεπέρασαν το 150% του πλάνου τους, της συνοικίας της Μπάρας που έφτασε στο 125%, της συνοικίας του παλαιού Δεσποτικού – Βουβής – οδ. Μετεώρων που ξεπέρασε το 115%, της Πύλης & της Καλαμπάκας που ξεπέρασαν το 110%, αλλά και των εκπαιδευτικών της Φήκης και της Φαλώρειας που υπερκάλυψαν με άνεση το πλάνο τους.

«Με νέα ορμή, αλλά και πείρα από την επιτυχία και αυτής της εξόρμησης, όλες οι Οργανώσεις του Κόμματος και της ΚΝΕ συνεχίζουν τη μάχη για σταθερή οικονομική ενίσχυση του ΚΚΕ από πλατιά εργατικά – λαϊκά στρώματα, ως κομβική προϋπόθεση στην προσπάθεια για παραπέρα ισχυροποίηση του Κόμματος, σε όλες τις συνθήκες» σημειώνουν, μεταξύ των άλλων.