Παρασκευή 12.07.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Mαζική Παράσταση Διαμαρτυρίας στην Εφορία Τρικάλων από την ΟΑΣΤ «Η Άνοιξη»

01.02.2016

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας με τη συμμετοχή δεκάδων αγροτοκτηνοτρόφων πραγματοποίησε σήμερα στην εφορία των Τρικάλων η ΟΑΣΤ «Η Άνοιξη» και η Συντονιστική Επιτροπή Τρικαλινών Αγροτκτηνοτρόφων του μπλόκου Νίκαιας .

Η κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια μιας σειράς δράσεων που έχουν αποφασιστεί τις προηγούμενες μέρες και στοχεύει στην κλιμάκωση του αγώνα των Τρικαλινών αγροτών και κτηνοτρόφων σε συντονισμό με την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων που συμμετέχει η ΟΑΣΤ « Η Άνοιξη» και και η Συντονιστική Επιτροπή Τρικαλινών Αγροτκτηνοτρόφων του μπλόκου Νίκαιας .

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας εκπρόσωποι των αγροτών συναντήθηκαν με το διευθυντή της ΔΟΥ Τρικάλων και ανέλυσνα τα αιτήματά τους σχετικά με τη φορολόγηση , καταθέτοντας και γραπτώς , όπως τα έχουν αποφασίσει στις συσκέψεις τους.

Τα κυριότερα αιτήματα των μικρομεσαίων αγροτών για το φορολογικό είναι τα εξής:

  • Να παρθούν πίσω τα μέτρα που έχουν πάρει όπως: η επιβολή φόρου από το πρώτο ευρώ στο αγροτικό εισόδημα και η φορολόγηση με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, η αύξηση του ΦΠΑ από το 13% σε 23% στα αγροτικά μέσα και εφόδια, τα διάφορα χαράτσια και ο ΕΝΦΙΑ, η κατάργηση της επιστροφής φόρου στο πετρέλαιο.
  • Φορολογία σε κάθε πραγματικό εισόδημα, κατάργηση των τεκμηρίων. Αφορολόγητο οικογενειακό εισόδημα 30.000 ευρώ, προσαυξημένο με 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Προοδευτική φορολόγηση στο επιπλέον εισόδημα για τους μεγαλοαγρότες και τους επιχειρηματίες στο 45%. Κατάργηση των λογιστικών βιβλίων σε φτωχούς αγρότες με τζίρο έως 40.000 ευρώ
  • Αφορολόγητο πετρέλαιο, όπως στους εφοπλιστές – Αμεση μείωση της τιμής του   αγροτικού ρεύματος κατά 50% στους μικρομεσαίους αγροτοκτηνοτρόφους
  • Καμιά κατάσχεση πρώτης, δεύτερης κατοικίας ή χωραφιού, από δάνεια που βρίσκονται στο «κόκκινο», συνολικής αντικειμενικής αξίας μέχρι 300.000 ευρώ. Διαγραφή των τόκων και κούρεμα του κεφαλαίου σε ποσοστό 30% για επαγγελματικά δάνεια μέχρι 200.000 ευρώ των φτωχών αγροτοκτηνοτρόφων .

Η ΟΑΣΤ «Η ΆΝΟΙΞΗ» και η Συντονιστική Επιτροπή Τρικάλων αγροτοκτηνοτρόφων στο μπλόκο Νίκαιας καλούν όσους τρικαλινούς αγρότες δε βγήκαν ακόμη στο δρόμο του αγώνα να κινητοποιηθούν , δυναμώνοντας ακόμη περισσότερο το μπλόκο της Νικαιας, κλιμακώνοντας τις αγωνιστικές δράσεις που αυξάνουν την πίεση προς την κυβέρνηση.

Για τις επόμενες μέρες προγραμματίζονται:

  • Την Τρίτη 2 Φλεβάρη στις 11:00 το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα δικαστήρια στη Λάρισα ενάντια στις απανωτές δίκες σε βάρος αγωνιστών συναδέλφων μας αγροτοκτηνοτρόφων.
  • Την Πέμπτη 4 Φλεβάρη συντονίζουμε τα βήματα μας με τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους ΕΒΕ και τους συνταξιούχους στη Γενική Απεργία που και αυτοί αγωνίζονται για την απόσυρση του αντιασφαλιστικού σχεδίου.

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

«Η ΑΝΟΙΞΗ»

Συντονιστική Επιτροπή Τρικαλινών αγροτοκτηνοτρόφων στο μπλόκο Νίκαιας

[fbcomments]