Κυριακή 20.06.2021 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

«Μαχαίρια» στο… «Ποτάμι» για την στήριξη Αγοραστού

31.12.2018

«Όχι» στην στήριξη της υποψηφιότητας του Κώστα Αγοραστού από το «Ποτάμι», λένε δύο από τα κορυφαία του στελέχη στα Τρίκαλα, η πρώην υποψήφια βουλευτής Ζαχαρούλα Γιαβρούτα – Λούδα και το Μέλος της κεντρικής επιτροπής (ΜΕ.ΣΥ.Α) & της Επιτροπής Νεολαίας του Ποταμιού, Πιλάτος Παναγιώτης, κόντρα στην απόφαση που έχει πάρει το κόμμα στη Λάρισα και απ’ ότι όλα δείχνουν αυτή θα είναι και η θέση του κεντρικά.

«Εγώ ως Ζαχαρούλα κι ως γραμματέας του Ν. Τρικάλων που ήμουν ως και πριν λίγο καιρό ποτέ δεν ρωτήθηκα. Οπότε δεν γνωρίζω γι αυτή την απόφαση του κόμματος. Με την οποία και δεν συμφωνώ», δηλώνει η ίδια ενώ ο αρνητικός είναι και ο Παναγιώτης Πιλάτος, που οι φήμες θέλουν να συμμετέχει στον συνδυασμό Παπαστεργίου. Μια τέτοια κίνηση όμως είναι σίγουρο πως θα ενοχλήσει τον… ισχυρό άντρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, ενώ είναι βέβαια πως θα μπει και στην… black list του Χρήστου Μιχαλάκη που αρέσκεται να πετάει βελάκια στη φωτογραφία του Δ. Παπαστεργίου (το ίδιο κάνουν και στο δημαρχείο με την φωτογραφία του Μιχαλάκη).

Ο Παναγιώτης Πιλάτος

«Δυστυχώς η απόφαση των στελεχών της Λάρισας με την σύμφωνη γνώμη των υπευθύνων προεκλογικού αγώνα και τοπικής αυτοδιοίκησης πάρθηκε ερήμην του συνόλου της περιφέρειας Θεσσαλίας καθώς δεν υπήρξε ποτέ καμία συνάντηση Πανθεσσαλικού χαρακτήρα για να συζητηθούν όλα τα ονόματά , να αξιολογηθούν και να αποφασίσει η πλειοψηφία των Μελών και στελεχών της Θεσσαλίας την στήριξή μας σε κάποιο πρόσωπο, κοινώς η στήριξη προς τον νυν περιφερειάρχη κ. Αγοραστό έγινε κατόπιν συνεννόησης λίγων.

Οι δικαιολογίες περί αστοχίας, αβλεψίας, είχαμε χρονικό περιθώριο που πίεζε κτλ τις συγκαταλέγω προσωπικά στην κατηγορία ΣΑΝΟ – Έχουν ευθύνη τα στελέχη της Λάρισας που βιάστηκαν να κλείσουν τα Deal τους και οι υπεύθυνοι του κινήματος για την τοπική αυτοδιοίκηση και τον προεκλογικό αγώνα που έδωσαν το οκ και αποφάσισαν ερήμην του συνόλου των στελεχών του Ποταμιού της περιφέρειας Θεσσαλίας.

Προσωπικά δεν πρόκειται να σεβαστώ καμιά απόφαση που πάρθηκε με αυτόν τον τρόπο , οπότε λυπάμαι αλλά από εμένα είναι όχι η πολιτική στήριξη προς το πρόσωπο του κ. Αγοραστού», σημειώνει σε ανακοίνωση που ανήρτησε στο facebook.

Η στήριξη από την… Λάρισα

Τη στήριξη του Ποταμιού στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για τις ερχόμενες περιφερειακές εκλογές εξέφρασαν στελέχη του κόμματος του Σταύρου Θεοδωράκη που συναντήθηκαν μαζί του στην έδρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας στη Λάρισα.

Ο γραμματέας της Τοπικής Οργάνωσης του Ποταμιού στη Λάρισα κ. Κώστας Ιακωβάκης τόνισε ότι «εκφράσαμε στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό την απόφαση του κόμματός μας να στηρίξει την υποψηφιότητά του και το συνδυασμό του «Συμμαχία υπέρ των πολιτών » για την επανεκλογή του στον περιφερειακό θώκο στις ερχόμενες εκλογές και τη συνέχιση της επιτυχημένης πολιτικής που έχει ασκήσει όλα αυτά τα χρόνια. Συμπορευόμαστε μαζί του στο πλαίσιο μιας προοδευτικής μεταρρυθμιστικής ατζέντας προς όφελος της Θεσσαλίας και των πολιτών της».

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε δηλώσεις του υποστήριξε τα εξής: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τα στελέχη του Ποταμιού που συμπορεύονται με την παράταξη μας «Συμμαχία υπέρ των Πολιτών». Άλλωστε η παράταξή μας έχει ιδρυθεί πάνω σε αρχές και αξίες ανθρώπινες και ανεξάρτητες που αντιπροσωπεύουν τη κοινωνία και απευθύνεται σε ευρύτερες δυνάμεις του μεταρρυθμιστικού και προοδευτικού χώρου. Με έργα και πράξεις και όχι λόγια, ακολουθούμε μια ανθρώπινη πολιτική και ευχαριστούμε όλους που μας στηρίζουν, αλλά κυρίως τον κάθε Θεσσαλό και την κάθε Θεσσαλή που είναι καθημερινά δίπλα μας και παλεύουν για μια καλύτερη Θεσσαλία».

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο γραμματέας της Τ.Ο. Λάρισας του Ποταμιού κ. Κώστας Ιακωβάκης, το μέλος της Κ.Ε. του Ποταμιού κ. Δημήτρης Σακατζής, το στέλεχος του Ποταμιού Λάρισας κ. Κων/νος Πλίτσης και ο Αντιπεριφερειάρχης Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας Απόστολος Μπέμπης.