Τετάρτη 19.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Στο δήμο Καλαμπάκας το μπαλάκι για το νερό στο Μαυρέλι

08.07.2015

Το μπαλάκι στο Δήμο Καλαμπάκας πετά το υπουργείο Εσωτερικών, για το θέμα της ακαταλληλότητας του νερού στο Μαυρέλι, μετά από ερώτηση που κατέθεσαν βουλευτές του ΚΚΕ.

Η ερώτηση

Το οξυμένο πρόβλημα της ακαταλληλότητας του νερού αντιμετωπίζουν χρόνια τώρα οι κάτοικοι στο χωριό Μαυρέλι  Ν. Τρικάλων.

Το λιγοστό νερό που υπάρχει από φράγμα που έγινε το 1976, είναι ακατάλληλο για χρήση και αυτό γιατί δεν περνάει από κανένα φίλτρο, το δε δίκτυο (δεξαμενές και σωληνώσεις) είναι παμπάλαιο και δεν συντηρήθηκε σχεδόν ποτέ κανονικά. Οι κάτοικοι του χωριού αναγκάζονται για πόσιμο και στη μαγειρική να χρησιμοποιούν το νερό από 2 βρύσες το οποίο θεωρείται επίσης κατάλληλο.

Να σημειώσουμε ότι από το 1984 με χρήματα των κατοίκων και της Κοινότητας (τότε) Μαυρελίου, έγινε γεώτρηση της οποίας το νερό πριν από λίγα χρόνια στέρεψε. Στη συνέχεια τοποθετήθηκαν υδρομετρητές, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να (ξανά) πληρώνουν το νερό.

Με βάση τα παραπάνω ερωτώνται οι κ. Υπουργοί σε ποια άμεσα μέτρα θα προβεί η κυβέρνηση για να δοθεί με κρατική ευθύνη η δυνατότητα υδροδότησης της περιοχής του του Μαυρελίου Ν. Τρικάλων με πόσιμο, υγιεινό νερό.

Οι Βουλευτές

Γιώργος Λαμπρούλης

Σάκης Βαρδαλής

Ελένη Γερασιμίδου

Η απάντηση

Μαυρέλι