Παρασκευή 10.04.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΗΣ ΚΝΕ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ

18.04.2015

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για 3η χρονιά το μαθητικό φεστιβάλ της ΚΝΕ στα Τρίκαλα στη πλατεία Ρήγα Φεραίου το απόγευμα της Παρασκευής. Το φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε δίπλα στη προτομή των  5 ΕΚΠΟΝΙΤΩΝ που δολοφονήθηκαν από τα Γερμανικά Στρατεύματα κατά τη διάρκεια της Γερμανικής κατοχής  για τους οποίους έγινε αναφορά κατά τη διάρκεια ομιλίας τριών μαθητριών, καθώς αύριο είναι η επέτειος της “μαύρης” εκείνης μέρας της εκτέλεσης τους.

Το φεστιβάλ αποτελεί   μία κίνηση συσπείρωσης της νεολαίας της αριστεράς που γίνεται στις περισσότερες πόλεις της χώρας αυτή τη στιγμή προκειμένου να μπορέσουν οι νέοι που προβληματίζονται, σκέφτονται και νοιάζονται, να αντιδράσουν και να εκφράσουν τη παρουσία και τη δύναμη τους τονίζοντας τους προβληματισμούς και τα επιχειρήματα τους δημοσίως. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ παρουσιάστηκαν projects μαθητών που έλαβαν μέρος στον πανελλαδικό  διαγωνισμό  ερευνητικής εργασίας της ΚΝΕ. Υπήρχε γωνία graffiti, έκθεση σκίτσου και βιβλιοπωλείο.

Ομιλητές ήταν οι Άννα Κουτελίδου μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ Τρικάλων και μέλος του ΠΑΜΕ εκπαιδευτικών, ο Αχιλλέας Σίμος μέλος του κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ και ο Φώτης Γκότσιος εκλεγμένος του 15 μελές του 1ου ΓΕΛ Τρικάλων. Και οι 3 ομιλητές στο λόγο τους έδωσαν ιδιαίτερη έμφαση στη ΕΕ και στην πολιτική που ακολουθεί μη βοηθώντας τους νέους να αναβαθμίσουν το κοινωνικό και μορφωτικό επίπεδο τους διαιωνίζοντας έτσι την ανεργία και τη φτώχεια κάνοντας το μέλλον τους ακόμα πιο δυσοίωνο .Όλοι μιλάνε για την ΕΕ και το μεγαλείο της, την ισοτιμία, την ισότητα, την εκπαίδευση, όμως τα νούμερα δείχνουν τα ακριβώς αντίθετα ανέφεραν οι ομιλητές. Με σύνθημα « έξω από τα όρια του συστήματος»  αναφέρθηκαν σε τρόπους δημιουργίας ενός σχολείο που όλοι έχουμε ανάγκη ώστε να καταφέρνουν όλοι νέοι να σπουδάσουν και εργαστούν. Μετά το τέλος των ομιλιών δόθηκαν συναυλίες από 3 μαθητικά συγκροτήματα.