Σάββατο 22.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μαθητές σχολείων της Θεσσαλίας έφτιαξαν «Μια ζωγραφιά για την Ευρώπη»

04.06.2015

Πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός ζωγραφικής, για μαθητές των σχολείων της  Α’θμιας Εκπαίδευσης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, με τίτλο: «Μια ζωγραφιά για την Ευρώπη», με αφορμή τον εορτασμό της Ημέρας της Ευρώπης, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης Περιφέρειας Θεσσαλίας και το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης – «Europe Direct», σε συνεργασία με το Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας, τους Τeachers for Europe και το Πολιτιστικό Κέντρο Εκπαιδευτικών Ν. Λάρισας.

Πολλοί ήταν οι μαθητές που ήρθαν να ζωγραφίσουν, να αφήσουν ελεύθερη τη φαντασία τους και να εκφραστούν καλλιτεχνικά, για την Ευρωπαϊκή Ένωση, με το σύνολο των 28 πλέον κρατών-μελών της.

Η επιτροπή αποτελείται από δασκάλους – ζωγράφους – εικαστικούς, μέλη του ΠΟΚΕΛ. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν το Σεπτέμβριο και θα δοθούν τα βραβεία και οι βεβαιώσεις (σε όλους όσους συμμετείχαν στο διαγωνισμό), σε ειδική εκδήλωση, στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Στη συνέχεια, στον ίδιο χώρο, θα εκτεθούν για λίγες ημέρες, όλα τα έργα, ενώ τα βραβευμένα, θα κοσμήσουν έναν τοίχο του κτιρίου.