Δευτέρα 17.02.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

1ο Μαθηματικό φεστιβάλ στα Τρίκαλα!

06.05.2019

Τομή στην εκπαιδευτική πραγματικότητα της περιοχής μας φιλοδοξεί να αποτελέσει το 1ο Μαθηματικό φεστιβάλ Τρικάλων.Στόχος του Φεστιβάλ είναι οι μαθητές να βιώσουν την μάθηση μέσα το παιχνίδι και την ενεργή εμπλοκή τους,  να ψυχαγωγηθούν ανταγωνιζόμενοι μεταξύ τους, να οδηγηθούν σε κοινωνικοποίηση με συνεργατικές πρακτικές και δοκιμασίες και να υποστηριχθούν στη διαχείριση του άγχους των εξετάσεων.

Στις θεματικές ενότητες του 1ου Μαθηματικού φεστιβάλ εντάσσονται:

  • Οι διαγωνισμοί Μαθηματικών Γρίφων
  • Τα Βιωματικά Εργαστήρια μαθητών/τριων για την αντιμετώπιση του άγχους των εξετάσεων, από ψυχολόγους του ΚΕΣΥ ν. Τρικάλων.
  • Τα εργαστήρια Μαθηματικών με την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών από τους Κωνσταντίνο Μπουραζάνα Συντονιστή Μαθηματικών και Αριστείδη Λυμπίκη επιμορφωτή Β΄ επιπέδου.
  • Ενδιαφέρουσες ομιλίες με θέματα:

Τα Μαθηματικά στην Ιατρική: Υπολογίζοντας τα μυστικά της ζωής – από τον κ. Κωνσταντίνο Γουργουλιάνη,  Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Εφαρμογές των μαθηματικών στον Αθλητισμό – από τον Αθανάσιο Τσιόκανο Καθηγητή Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Αποσαφήνιση ιδιαζουσών περιπτώσεων και χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση των ασκήσεων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις –      από τον κ. Θανάση Ξένο Συγγραφέα Μαθηματικών.

Το Μαθηματικό Φεστιβάλ οργανώνεται με πρωτοβουλία του Συντονιστή Εκπαιδευτικού Έργου Μαθηματικών Θεσσαλίας κ. Κωνσταντίνου Μπουραζάνα σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Τρικάλων την Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία – Παράρτημα Τρικάλων, το ΚΕΣΥ ν. Τρικάλων και το 2ο Γενικό Λύκειο, την Πέμπτη 9 Μαΐου στους χώρους του 2ου Γενικού Λυκείου Τρικάλων.