Τετάρτη 19.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Χρυσό μετάλλιο από τον Δημ. Λώλα στην 19η Μαθηματική Βαλκανιάδα

02.07.2015

Με το τέλος της φετινής σχολικής χρονιάς ήρθε και η μέγιστη διάκριση στα Μαθηματικά που διεκδίκησε με απόλυτη επιτυχία  ένας τρικαλινός μαθητής.

Ο Δημήτριος Λώλας, μαθητής της Β΄ τάξης του γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά» κατέκτησε χρυσό μετάλλιο στην 19η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Junior Balkan Mathematical Olympiad, JBMO 2015) που διεξήχθη από 24 έως 29 Ιουνίου στο Βελιγράδι της Σερβίας, συναγωνιζόμενος και με μεγαλύτερους μαθητές.

Η επίδοση της εξαμελούς Εθνικής Ομάδας ήταν αρκετά θετική καθώς κατέκτησε συνολικά δύο χρυσά μετάλλια, δύο χάλκινα και μία εύφημη μνεία.

Εκτός από την Ελλάδα συμμετείχαν οι εξής χώρες: Κύπρος, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Τουρκία και Μολδαβία. Το έντονο ενδιαφέρον για τις Μαθηματικές Βαλκανιάδες, που κατά γενική ομολογία το επίπεδό τους είναι αρκετά υψηλό, διαπιστώθηκε και στη φετινή διοργάνωση. Αυτό καταδεικνύετε από τις εκτός συναγωνισμού συμμετοχές που ήταν οι εξής: Γαλλία, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Κιργιστάν, Σαουδική Αραβία, Τατζικιστάν και Τουρκμενιστάν. Δηλαδή συνολικά έλαβαν μέρος δεκαεπτά χώρες.

Ο πρόεδρος του παραρτήματος του νομού Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, κ. Στέλιος Αμπράζης επισημαίνει: «Ο δρόμος των επιτυχιών και των διεθνών διακρίσεων για τους μαθητές του τόπου μας δεν έχει τέλος. Η παράδοση που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια συνεχίζεται αδιάλειπτα. Συγχαίρουμε το Δημήτρη Λώλα και του ευχόμαστε υγεία και ευόδωση των προσπαθειών του τα επόμενα χρόνια».