Κυριακή 05.04.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Βραβεύτηκαν τα Τρικαλινά «μαθηματικά μυαλά»

08.06.2015

Σε ειδική εκδήλωση του παραρτήματος Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας, το απόγευμα της Κυριακής στο Πνευματικό κέντρο της πόλης μας, βραβεύθηκαν με επαίνους οι μαθητές όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης του νομού, που διακρίθηκαν στο σχολικό έτος που απέρχεται, για τις επιδόσεις τους στο μάθημα των μαθηματικών. Και δεν ήταν καθόλου λίγοι αλλά 338 μαθητές από κάθε γωνιά του νομού. Γεγονός που σηματοδοτεί για μια φορά ακόμη τις διακρίσεις πολλών Τρικαλινών μαθητών στα σχολεία και στα πανεπιστήμια και ειδικά στις σχολές θετικής κατεύθυνσης.

Οι μαθητές χαρούμενοι ανέβαιναν στη σκηνή κι έπαιρναν τα βραβεία τους αναγνωριζόμενων των κόπων τους και οι γονείς και οι συγγενείς τους από κάτω τους χειροκροτούσαν συγκινημένοι. Εκ μέρους της μαθηματικής εταιρίας μίλησε ο πρόεδρος κ. Στέλιος Αμπράζης, σύντομους χαιρετισμούς απηύθυναν η Προϊστάμενη της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κ. Βάσω Κάκλα, ο σχολικός σύμβουλος των μαθηματικών κ. Δημήτρης Ντρίζος, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιώργος Τσίγκας, η Αντιδήμαρχος κ. Βασιλένα Μητσιάδη ενώ έκαναν και κάποιες βραβεύσεις μαθητών μαζί με διευθυντές σχολικών μονάδων και μέλη της ΕΜΕ.

Η εκδήλωση που ξεκίνησε γύρω στις 6.30 μ.μ. ολοκληρώθηκε ματά από δυόμισι και πλέον ώρες περίπου λόγω της πληθώρας των μαθητών και την παρακολούθησε πολύς κόσμος, μαθητές, οι γονείς και οι συγγενείς τους, εκπαιδευτικοί και πολλοί άλλοι.

Αξιέπαινη ήταν και η πρωτοβουλία της επιχείρησης «Όλυμπος»,να διαθέσει εντελώς δωρεάν μεγάλο αριθμό φυσικών χυμών για τους μαθητές.

 

Δ.Π.