Τετάρτη 23.09.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μάθημα “ζωής” στο 31ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων

15.01.2016

΄Ενα διαφορετικό μάθημα είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν χθες οι μαθητές της Έκτης τάξης του 31ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων.
Μάθημα ΚΑΡΠΑ  (καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση) στα πλαίσια ενημέρωσης και εκπαίδευσης των μαθητών για την καρδιακή ανακοπή.

Οι μαθητές έμαθαν τον σημαντικό ρόλο που παίζουν τα χέρια στην περίπτωση ανακοπής της καρδιάς, μιας και η ευκαιρία επανόδου στην ζωή είναι μόλις 4 λεπτά .Πως οι πιθανότητες επιβίωσης του συνανθρώπου μας ,εξαρτώνται από την άμεση εφαρμογή καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης από εμάς,αυξάνοντας έτσι το ποσοστό επιβίωσης 2-3 φορές.Μεγάλη αναστάτωση και ενθουσιασμός  προκλήθηκε όταν ακούστηκε το
 Stayin Alive των Bee Gees, το τραγούδι που μπορεί να έχει μεγαλώσει γενιές και γενιές, αλλά αυτό που ίσως δεν ξέρουμε είναι ότι σώζει και ζωές.

Συγκεκριμένα, ο ρυθμός του είναι ο ιδανικός για όσους εξασκούν Καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), ή με άλλα λόγια δίνουν το Φιλί της Ζωής. Σύμφωνα με αμερικάνικη ιατρική έρευνα, το τραγούδι «περιέχει» 103 χτύπους το λεπτό, αριθμός πολύ κοντινός στους 100 ανά λεπτό, που είναι απαραίτητοι για την ΚΑΡΠΑ.

Οι Εθελοντές Τρικάλων αποτελούν την ομάδα που συντονίζει δράσεις που υλοποιεί η κ. Ελένη Πολύζου, Ιατρός Αναισθησιολόγος, η οποία και παραβρέθηκε στο σχολείο μαζί με τον κ.Αντώνη Μίγκα. Τους ευχαριστούμε θερμά για το μάθημα ζωής που παρέδωσαν.        Η πρόσκληση έγινε από την Διεύθυνση του Σχολείου και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων.
Ο ΔΙΕΘΥΝΤΗΣ : ΚΑΤΑΒΟΥΤΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ :

ΚΟΥΖΑ ΧΡΥΣΑ