Δευτέρα 16.12.2019 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Ε-65: Μάρτιο του 2017 η παράδοση του «γκαβού» τμήματος αλλά…

13.04.2016

Καταληκτική ημερομηνία τον Μάρτιο του 2017 για την παράδοση του τμήματος της Ε-65 που είναι υπο κατασκευή, έδωσε ο γενικός γραμματέας του Υπ. Υποδομών Γιώργος Δέδες, σήμερα το πρωί σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε προς τα τοπικά ΜΜΕ στα Τρίκαλα.

Ο κ. Δέδες επέρριψε ευθύνες στις προηγούμενες κυβερνήσεις τόσο για την καθυστέρηση της κατασκευής του έργου, αλλά και για την επιλογή τους να προχωρήσουν το συγκεκριμένο τμήμα που… δεν οδηγεί πουθενά.

SYRIZA gg ypodomwn 1Ως γνωστών το έργο χωρίζεται σε τρία τμήματα, με ευκολότερο αυτό που υλοποιείται τώρα, μιας και χωρίς τη σύνδεσή του με την ΠΑΘΕ, στην πλευρά της Λαμίας και την Εγνατία στα Τρίκαλα, είναι σα… να μην υφίσταται.

Για το τμήμα Λαμία – Ξενιάδα, το οποίο «καίει» και το Θεσσαλικό κάμπο, ο κ. Δέδες τόνισε πως έχει προενταχθεί στο ΕΣΠΑ και εκτιμά πως το φθινόπωρο θα έχει πάρει το «πράσινο φως» από την Ε.Ε. για την δημοπράτηση του…

Οσον αφορά στη σύνδεση με την «Εγνατία», εκεί αρχίζουν τα δύσκολα. Πρώτον γιατί το έργο δεν μπορεί να χρηματοδοτηθεί από το τρέχον πακέτο στήριξης και δεύτερον γιατί ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί ποια από τις δύο λύσεις θα επιλεγεί.

Σχετικά με την χρηματοδότηση η κυβέρνηση σκέφτεται εναλλακτικές λύσεις όπως είναι αυτή της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων, ενώ σύμφωνα με τον κ. Δέδε για τη σύνδεση με την «Εγνατία» προκρίνεται προς το παρόν η ανατολική χάραξη που είναι το Κηπουριό, λόγω του χαμηλότερου κόστος που υπολογίζεται στα 430 εκ. ευρώ.

Το… ευχάριστο προς το παρόν είναι πως όσο η σύνδεση του υπο κατασκευή τμήματος με τους άλλους άξονες καθυστερεί… δεν θα υπάρχουν και διόδια.

Τέλος σχετικά με την πολιτική των διοδίων ο κ. Δέδες τόνισε πως η κυβέρνηση προωθεί το ηλεκτρονικό εναλλακτικό σύστημα, όπου ο καθένας θα χρεώνεται με βάση τα χιλιόμετρα που διανύει στους αυτοκινητοδρόμους. Θα πληρώνει δηλαδή στην έξοδο από αυτούς, όπως γίνεται στην Ιταλία. Παράλληλα υπάρχει συμφωνία για πακέτα κοινωνικής ευαισθησίας που αφορούν σε ΑμΕΑ, εργαζομένους αλλά και κατοίκους των περιοχών που διέρχονται οι αυτοκινητόδρομοι.