Πέμπτη 27.01.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Μαρινόπουλος: Στο Πρωτοδικείο, με φόντο πρόταση από Σκλαβενίτη

01.07.2016
Αθήνα
Ημέρα κρίσιμων εξελίξεων σήμερα, Παρασκευή, για το μέλλον του ομίλου Μαρινόπουλος και των περίπου 12.000 εργαζομένων του. Στο Πρωτοδικείο Αθηνών συνεκδικάζονται οι τέσσερις αιτήσεις για την έκδοση προσωρινής διαταγής κατά ισάριθμων εταιριών μέχρι την εκδίκαση των κύριων αιτήσεων για την υπαγωγή στο άρθρο 99. Την ίδια ώρα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η Σκλαβενίτης κατέθεσε εγγράφως το ενδιαφέρον του για την Μαρινόπουλος.

Κατά τις πληροφορίες αυτές, ο όμιλος Σκλαβενίτη επανέρχεται για τον Μαρινόπουλο, αλλά αυτή τη φορά με πρόθεση εξαγοράς. Αν και η πρόθεση αυτή δεν αναφέρεται ρητώς στην επιστολή που εστάλη, με αυτήν η Σκλαβενίτης ανακοινώνει μια σειρά προϋποθέσεων για τη συμμετοχή της στο σχέδιο εξυγίανσης.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, κρίσιμη προϋπόθεση είναι η διενέργεια ικανοποιητικού due diligence το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ξεκινάει τη Δευτέρα (οικονομικού, νομικού και φορολογικού), η έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, η διατήρηση των υφισταμένων λειτουργιών της Μαρινόπουλος.

Ειδικότερα, για το ζήτημα του δικτύου, επισημαίνει ότι θα πρέπει να υπάρχουν τα σημεία πώλησης της Μαρινόπουλος (η εταιρία οφείλει μισθώματα πολλών μηνών και η διαδικασία εκτελέσεως για τα μισθώματα μπορεί να συνεχιστεί καθώς το άρθρο 99 τα εξαιρεί), καθώς τα σούπερ μάρκετ είναι σημείο κύριου ενδιαφέροντος στη συμφωνία.

Η επιστολή της Σκλαβενίτης δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, αλλά κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει στη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασιας στο Πρωτοδικείο.

Σε ό,τι αφορά την ακροαματική διαδικασία, υπέρ της αίτησης της Μαρινόπουλος φαίνεται ότι τάσσονται οι εργαζόμενοι και το Δημόσιο, ενώ θετικά προσκείμενες εμφανίζονται και οι τέσσερις τράπεζες.

Η εξασφάλιση προσωρινής διαταγής για τη Μαρινόπουλος θα επιτρέψει τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων για τη διάσωση της, δηλαδή την είσοδο επενδυτή.

Αντίθετα, (τουλάχιστον) κάποιοι από τους πιστωτές θα εναντιωθούν στην προσωρινή διαταγή, ζητώντας την πτώχευση της αλυσίδας, προκειμένου να διεκδικήσουν τις οφειλές.

Newsroom ΔΟΛ