Σάββατο 13.08.2022 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

«Ανακρούσματα Ηλιοστασίου» η νέα ποιητική συλλογής της Μαρίας Σύρρου.

10.01.2022

«Ανακρούσματα Ηλιοστασίου» είναι ο τίτλος της νέας ποιητικής συλλογής της Μαρίας Σύρρου.

Η Μαρία Σύρου που σπούδασε δημοσιογραφία και θέατρο, έζησε για πολλά χρόνια στα Τρίκαλα, έχει εκδώσει αρκετές ποιητικές συλλογές.

«Το πένθος ―που οι κραδασμοί της πανδημίας μετάλλαξαν από προσωπικό σε συλλογικό―, τα βιώματα ενός ακήρυχτου πολέμου αντιμέτωπα με την ανέσπερη χαρά της ζωής και η ιστορική συγκυρία της Παλιγγενεσίας συνθέτουν τον θεματικό καμβά στην τρίτη ποιητική συλλογή μου, τα Ανακρούσματα ηλιοστασίου. Τα 24 ποιήματά της ανακρούουν ήχους μελωδικούς και χαρμόσυνους, θρηνητικούς και παράφωνους, όμοιους με τις κλαγγές ενός φλαμίνγκο, ευλαβικούς και παρακλητικούς σαν προσευχές. Την κλίμακα των συναισθημάτων και των σκέψεων που ποθούσα να εκμυστηρευτώ, να μοιραστώ με τον αναγνώστη τούτης της συλλογής, επέλεξα να την οριοθετήσει η ελλειπτική τροχιά του ήλιου, η είσοδος του χειμώνα και του θέρους στην αστική φύση, στην έρημη πόλη, στη ρότα της ζωής μου.

Η συλλογή απαρτίζεται από δύο ισομερείς ενότητες: «Ι. Χειμερινό ηλιοστάσιο» και «ΙΙ. Θερινό ηλιοστάσιο». Η φωτογραφία που κοσμεί το εξώφυλλο φέρει την υπογραφή του Χάρη Μαραθεύτη».

Τα ποιήματα της συλλογής μπορείτε τα διαβάσετε εδώ:

ΑΝΑΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΗΛΙΟΣΤΑΣΙΟΥ (ποιητική συλλογή) – Μαρία Σύρρου