Σάββατο 18.01.2020 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

Πυρ και μανία ο Χάρης κατά του Παπαθανασίου με βαριές κατηγορίες

20.06.2015

Πυρ και μανία κατά του επικεφαλής του «Φυσάει Κόντρα» Δημήτρη Παπαθανασίου είναι ο Χάρης Μαντέλος που χθες παραιτήθηκε από τη θέση του Δημοτικού Συμβούλου, με χαμηλούς τόνους, όμως μια ανάρτηση του κ. Παπαθανασίου στο facebook, έκανε τον Χάρη να αποκαλύψει τους πραγματικούς λόγους της παραίτησης, κατηγορώντας τον για «εμπάθεια και επιθετικότητα», αλλά και «απειλές για ανάκληση μου από το δημοτικό συμβούλιο», περιγράφοντας έτσι όχι απλά μια αρχηγική στάση, αλλά μάλλον μια στάση που σε άλλα μοντέλα μας παραπέμπει…

Παπαθανασίου

Η παραίτηση του Χάρη Μαντέλου από τη θέση του δημοτικού συμβούλου της παράταξης μας, οφείλεται στη διαφορετική του αντίληψη για τη λειτουργία της συλλογικότητας μας. Ο Χάρης έδωσε με το “ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ” και είμαστε σίγουροι ότι θα δώσει και στο μέλλον, μάχες υπέρ της κοινωνίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης .

Στο “ΦΥΣΑΕΙ ΚΟΝΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ” έχουμε αποδείξει έμπρακτα εδώ και πέντε χρόνια ότι παλεύουμε , τόσο με τη δημοκρατική μας οργάνωση, όσο και με τη συλλογική μας λειτουργία και εκπροσώπηση, για να αλλάξουμε την κοινωνία μακριά από προσωπικές πολιτικές και ότι θυσιάζουμε προς όφελος της κοινής μας προσπάθειας, τις ατομικές μας επιλογές.Αυτό και θα συνεχίζουμε να κάνουμε.

Καταπέλτης ο Χάρης

Έγραψε σχόλιο για την παραίτηση μου ο κύριος Παπαθανασιου. Η απάντηση μου διότι κάποια πράγματα πρέπει να λέγονται:

“η παραίτηση μου κύριε Παπαθανασιου οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στην εμπάθεια σου στο πρόσωπο μου και στην ανυπόφορη και επί καθημερινής βάσεως επιθετικότητα σου απέναντι μου. Την προσωπική γνώμη και την ψήφο κατά συνείδηση που εξέφραζαν κάποιους ανθρώπους που με ψήφισαν χωρίς απαραιτήτως να πρόσκεινται στον συνδυασμό τις θεωρούσες προσωπική στρατηγική και υπονόμευση σου ενώ ξέρεις πολύ καλά ότι αδιαπραγμάτευτα στάθηκα διπλά σου σχεδόν από την πρώτη στιγμή του συλλογικού αγώνα που θα δίναμε για τις τελευταίες δημοτικές εκλογές και πάντα εξυμνούσα δημοσίως αλλά και σε προσωπικές συζητήσεις τις ικανότητες σου, την αγωνιστικότητα σου και τις γνώσεις σου για την τοπική αυτοδιοίκηση. Πες στον κόσμο αν είσαι αντικειμενικός δυο πραγματάκια: 1) Τι από όσα μου είχες ζητήσει αρνήθηκα ποτέ να κάνω και αν δεν ήμουν συνεπής στις υποχρεώσεις και την λειτουργιά του συνδυασμού και 2) αν σχεδόν καθημερινά με ταλαιπωρούσες ή όχι, με φωνές και απειλές για ανάκληση μου από το δημοτικό συμβούλιο. Τάχθηκα κατά της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για τα αποθεματικά των δήμων και μου έσυρες τα εξ αμαξης. έκανες το ίδιο και με τον φίλο Τακη Καβουρα όταν- καλα έκανε και- έγραψε άρθρο που επίσης ήταν εναντία σε αυτή την ενεργεία της κυβέρνησης? Βγήκα στην εκπομπή της Ευαγγελίας Σωτηριου και με πήρες τηλέφωνο και με έκανες σκουπίδι. έκανες το ίδιο όταν την προηγούμενη μέρα στην ίδια εκπομπή -καλά έκανε και-βγήκε η αδελφή σου? Αυτά είναι λίγα μόνο από αυτά που δεν λες και προσπαθείς να αποκρύψεις με το γενικό και αόριστο σχόλιο σου.”

Και με δεύτερη ανάρτησή του, συνεχίζει:

Και κάτι ακόμα για την παραίτησή μου. Επειδή τους ανθρώπους που με στήριξαν και ήταν δίπλα μου στις δημοτικές εκλογές δεν τους είδα ποτέ σαν ψηφαλάκια αλλά είχα ιερή υποχρέωση απέναντί τους να εκφράζω τις αγωνίες τους, τα προβλήματά τους αλλά και τις αντιρρήσεις τους για διάφορα θέματα μέσα στο δημοτικό συμβούλιο δεν μου έμενε να κάνω τίποτα άλλο από το να παραιτηθώ για να προστατέψω το δικαίωμά τους να εκφράζονται μέσω της εκλογής μου. Αυτό ο κύριος Παπαθανασίου δεν μπόρεσε να χωνέψει ότι το έκανα καθαρά και μόνο με αυτή τη διάθεση σεβόμενος την σχετική εντολή συμπολιτών που δεν πρόσκεινται απαραιτήτως στον πολιτικό χώρο του συνδυασμού και θεωρούσε ότι με την διαφορετική άποψη τον υπέσκαπτα ή είχα άλλους ιδιοτελείς και πονηρούς σκοπούς για πολιτική μου ανέλιξη. Κατάλαβες έστω και τώρα με την παραίτησή μου κύριε Παπαθανασίου ότι τέτοια σκοπιμότητα δεν είχα? Κατάλαβες ή όχι ότι σε στήριξαν περισσότερο οι άνθρωποι που συνεργάστηκαν με τον συνδυασμό παρά κάποιοι κομματικοί σου φίλοι? Αλλού ψάξε τους εχθρούς σου…