Παρασκευή 12.07.2024 ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ

” Μαντάμ Σουσού ” από το Θέατρο Όψεις

13.05.2015

Το Θέατρο Όψεις Καρδίτσας παρουσιάζει, με τη συνεργασία του Δημοτικού Θεάτρου Τρικάλων, τη Θρυλική Κωμωδία «Μαντάμ Σουσού» του Δ.Ψαθά, την Παρασκευή 15, Σάββατο 16, ώρα: 21.00 και την Κυριακή 17 Μαΐου και ώρα 20.00, για τρείς παραστάσεις,  στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου στο Μύλο Ματσόπουλου, σε μια σπάνια θεατρική προσαρμογή που έγινε από τον ίδιο τον συγγραφέα το 1942, κάτω από τις σκηνοθετικές οδηγίες του δημοφιλούς Ηθοποιού και Σκηνοθέτη Νίκου Ορφανού, με τη Βασιλική Μακρή στο ρόλο της «Μαντάμ Σουσού», τον Παναγιώτη Ζαχαρόπουλο, ως «Παναγιωτάκη» και τον Παύλο Βησσαρίου στο ρόλο του «Μηνά Καντακουζηνού.»

Η « Μαντάμ Σουσού» είναι μια ευφρόσυνη κωμωδία  για όλη την οικογένεια που αγαπήθηκε ιδιαίτερα,  και ζωντανεύει ξανά  σε ένα κεφάτο, με γλυκόπικρες στιγμές ανέβασμα. Ένα υπέροχο έργο με θαυμάσιους χαρακτήρες και συναισθήματα που σπανίζουν σήμερα, με εντυπωσιακά σκηνικά, κοστούμια εποχής και εκπληκτικές ερμηνείες όλων των Ηθοποιών..

Η “Μαντάμ Σουσού” είναι μια γραφική ονειροπαρμένη γυναίκα που φαντασιώνεται πως ζει στα πλούτη. Όταν κληρονομεί μια περιουσία αφήνει τον βιοπαλαιστή ψαρά σύζυγό της και μετακομίζει στο Κολωνάκι για να ζήσει το όνειρό της στο πλευρό του τυχοδιώκτη Μηνά Κατακουζηνού. Η αναμέτρηση του Βούθουλα με το Κολωνάκι. Ο νεοπλουτισμός και η απομυθοποίηση της «νεόπτωχης» ελληνικής πραγματικότητας. Όλα αυτά, μέσα από την δημιουργική γραφή του Δ. Ψαθά, σε μια εύστοχη σατιρική,διαχρονική κωμωδία που μοιάζει επίκαιρη όσο ποτέ.

Στην παράσταση παίρνουν μέρος ακόμη: Νάνσυ Καρρά, Λίλα Νταντάμη, Παναγιώτης Ασημακόπουλος, Νώντας Ευθυμίου, Περικλής Χρηστάκος, Γεωργία Μπάλλα, Χρύσα Χανή.   Η τιμή του  εισιτηρίου είναι, γενική είσοδος 7 ευρώ. Για πληροφορίες, 24310-20000 Δημοτικό Θέατρο Τρικάλων.

[fbcomments]